Kategoriler
Teknoloji

Teknoloji tarihinde bugün (16 Ağustos)

Geçmişten günümüze Teknoloji tarihinde neler yaşandığı ile ilgili yazı dizimize devam ediyoruz. Geçmişte 16 Ağustos tarihi Teknolojide ne gibi yenililere ev sahipliği yapmış hep birlikte bakalım ve geçmişi birlikte yaşayalım.

Teknoloji tarihinde neler yaşanmış kaldığımız yerden devam ediyoruz. Geçmiş tarihte bugünü işaret eden gelişmelerle sizi baş başa bırakıyorum.

İlk telefon patent başvurusu

Mucid Antonio Meucci tarafından bulunan ve Teletrofono adını verdiği buluş ile ilk telefon icadı olarak kabul edilen telefonun patendini Alexander Graham Bell 1876 yılında başvurmuştur.

IBM şirket kuruluşu

1924 yılında  International Business Machines (IBM) firması kurulmuştur.

İlk elektronik bilgisayar tanıtımı

Genel amaca hizmet ön görüsü ile kurulan ilk elektronik bilgisayar 1946 yılında Amerika Birleşik Devletlerin de ENIAC (Electronic Numerical Integrator and Computer), Pensilvanya üniversitesinde tanıtıldı.

İlk telgraf görüşmesi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı James Buchanan ilk kez kıtalar arası telgraf görüşmesini İngiltere Kraliçesi ile yaparak tarihteki ilkler yerini almış oldu.

Rekoru kırılamayan en hızlı insan

31.330 metre yükseklikten paraşüt ile atlayarak kırılması zor bir rekora imza atmayı başaran Joseph Kittinger tam 3 dalda kendisini gösterdi. Yüksekten atlama, serbest düşme ve en hızlı insan rekorları bugüne kadar kırılmış değil.

Çizgi film severlere ses müjdesi

1930 yılında Ub Iwerks tarafından yapılan Fiddlesticks ilk sesli ve renkli çizgi film olması ile tarihin kayıt aldığı önemli notlar arasında yerini aldı.

Yangın bombaları kullanıldı

2. Dünya Savaşında İngiliz ve ABD uçakları Dresden’in bombalanmasının 2.gününde yangın bombaları kullanarak bir ilke imza attılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir