Kategoriler
Teknoloji

Sentinel 2B Uzaya Fırlatıldı

Avrupa Çevre İzleme programı kapsamında Sentinel 2B adında ki gözlem uydusu Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından uzaya fırlatıldı. Fransız Ginesi’nde bulunan Kourou Uzay Üssü’nden TSİ 04.49 saatinde uzaya gönderildi.

Dünya Daha Kolay İzlenecek

Bünyesinde bulundurduğu büyük kamera sistemi ile Dünya’dan görüntüler verecek olan gözlem uydusu yaklaşık olarak 1,5 ton ağırlığında. Dünya üzerinde yer alan karaların ve kıyıların görüntülerinin hem kızılötesi hem de foto grafik olarak oluşturulmasını sağlayacak. 23 Haziran 2015 yılında fırlatılan ve hala Dünya yörüngesinde bulunan Sentinel 2A ile birlikte Dünya ile ilgili birçok bilgiyi bize sunacak. Sentinel 2A ve Sentinel 2B yaklaşık olarak 180 derece açı ile yörüngede yer alıyorlar. Bu sayede her 5 günde bir Dünya haritası üretecekler.

Yeryüzüne Dair En Net Görüntüler

Yörüngede yer alan bu iki uydu ile birlikte bilim adamları ve siyasetçiler Dünya ile ilgili daha detaylı bilgilerin sahibi olabilecekler. Ayrıca bu uydular Dünya’ya dair en net görüntüleri de bizlere ulaştıracak. Buzullar, ormanlık alanlar ve kentlerin yapılarına dair birçok detaylı bilgi sahibi olabileceğiz.

Sentinel programı toplamda 6 sınıf uydudan oluşuyor. Bunlardan şimdiye kadar Sentinel 1A, Sentinel 1B , Sentinel 2A ve Sentinel 3A fırlatıldı. Ancak programın en kilit uydularının 2sınıf uydular olduğu belirtiliyor. Son olarak fırlatılan Sentinel 2B ile Dünya’ya dair daha çok bilgi bizlere ulaşacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir