Kategoriler
Yazılım

Bilgisayarınızdaki Programların Güncelliğini Kontrol Edin

Bilgisayarınızda yüklü programların en güncel sürümlerinde olması cihazınızın ve programların üstün performansla çalışmasını ve en gelişmiş özelliklerin tümünün kullanılmasını sağlar. Özellikle bilgisayarını profesyonel anlamda kullananların yenilikleri kaçırmamak için sık kullandıkları programları vakit kaybetmeden güncellemeleri gerekir.

Programları Bizzat Takip Ederek Güncelleme Nasıl Yapılır?

Her programın bir yapımcısı ve bu yapımcının programının özelliklerini tanıttığı, ücretli ise sattığı ve güncellemeleri yayınladığı bir websitesi vardır. Manuel olarak programlarınızı güncellemek isterseniz bu websitelerini takip ederek yeni bir güncelleme olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Varsa, yayınlanmış yeni güncelleme dosyasını bilgisayarınıza indirip, sağ tıklayarak Çalıştır seçeneği ile kurabilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce olası virüs saldırılarından etkilenmemek için programı doğru kaynaktan indirdiğinizden emin olmalısınız.

Program Güncelleme Takip Yazılımları Nasıl Kullanılır?

Programların çoğu internete bağlı olduğunuzda ve yeni bir güncelleme bulunduğunda ek bir iletişim kutusu oluşturarak sizi yeni güncellemeler konusunda uyarırlar. Fakat bazılarını bizzat takip etmeniz gerekir.

NeoSetup, FileHippo App Manager gibi bazı programlar ise bilgisayarınızda eksiden yüklü olan veya sonradan yüklenecek programların güncellemerini takip ederek sizi uyarır. Bu sayede programın resmi sitesinden son güncellemeyi indirerek kurulumu yapabilirsiniz.

Windows 10 Otomatik Güncellemeler Nasıl Yapılır?

Windows 10’da Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik menüsünden istediğiniz zaman yeni güncelleme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Windows 10 ayrıca tüm güncellemeleri otomatik olarak haber verecek şekilde tasarlanmıştır.

Tüm güncelleştirmeler bilgisayarınızın performansı ve güvenliği için önemlidir. Her yeni güncellemede özellikle sonradan tespit edilen güvenlik açıkları giderilerek yayınlanır. Yani bu güncellemeler sayesinde bilgisayarınızı virüslerden ve hacker saldırılarından da korunaklı hale getirmiş olursunuz. Programların resmi siteleri haricinde bir başka indirme sitesinden indirmeyi tercih ederseniz bu sitelerin güvenilir olduğundan da emin olmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir