Kategoriler
Teknoloji

Samsung’un büyük kar beklentisi

Samsung en büyük teknoloji devlerinin başını çekmekte. Samsung yenilikçi ürünleri ve elde ettiği büyük satış rakamları ile günden güne daha da büyümeye devam ederek rakiplerini korkutmaya devam ediyor.

Samsung bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiği üstün başarının yanı sıra ikinci dönem için daha büyük hedeflerin hesaplarını yapmakta. 2017 yılı ikinci dönemi Samsung için tam bir bahar havası olacağı düşüncesi matematiksel olarak rakamlar ile ortaya konuluyor.

Apple’ı bile geride bıraktır

İkinci bahar olarak nitelendirilen 2. çeyrekte Samsung rakibi olan Apple‘ı bile geride bırakarak 52 milyar dolar faaliyet geliri ve 12,1 milyar dolar kar ile büyük bir atılım gerçekleştirmeyi planlıyor. Samsung’un bu beklentisi 2013 yılında elde ettiği en yüksek karı olan 8,8 milyar doların oldukça üzerinde.

Samsung bu faaliyet geliri ve kar beklentisi Apple’ın yapmış olduğu aynı dönem için 44,9 milyar dolarlık faaliyet geliri ve 10.49 milyar dolarlık kar beklentisini de geride bırakmış oluyor. Samsung aynı dönem içerisinde rakibi Apple’ı bu rakamlar gerçekleşir ise ilk kez geride bırakmış olacak.

Samsung kanadında yapılan bu rakamsal verilerin elde edilmesinde Galaxy S8 satışı ve geçtiğimiz günlerde 18 milyar dolarlık cip yatırımı ile ekran bileşen birimlerinden elde etmeyi hedeflediği anlaşılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir