Kategoriler
Teknoloji

Samsung 10 yıllık planını açıkladı

Samsung, V-NAND hakkında her zamankinden daha fazla bilgi paylaştı. Şirket, 8. Nesil  V-NAND’a giden yolda yeni adımlar attı teknolojiyi 10’cu kuşağın nasıl alabileceğine dair fikirlerinin olduğunu ancak bunların ayrıntılı bir tartışma yapmalarının gerektiğini açıkladı.

Önümüzdeki yıl görebileceğimiz ürünler ise Samsung’un QLC flaşı. Samsung müşterileri için performans ve dayanıklılık özelliklerinin olduğunu açıkladı. Samsung, ilk olarak QLC  yani hücre başına 4 bit V-NAND teknolojisi ile cihazlarını üretmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Samsung’un geleceğe yönelik planı

Henüz çıkacak ürünün ise şuan için numarası bulunmuyor, 1 TB boyutlu QLC teknolojisini kullanan 128 TB SAS SSD’dir. Şirket, paket başına 32 TB, flaş endüstrisi rekoru kıran çip istifleme teknolojisini kullanarak  16 TB ötesine geçmeyi hedefliyor.


QLC NAND, TB başına düzeyinde TLC’den yavaş olacaktır fakat performans beklenenden çok daha hızlı ve iyi olabileceği yönünde. Samsung, QLC’den ne bekleyeceğimize dair çok fazla bir bilgi paylaşmadı.
Sadece iki yıl önce şirket, sabit disk sürücülerinden daha fazla kapasite sağlamak için ilk flash tabanlı ürünü duyurdu. Bir yıl sonra, 16 TB kapasite ve 32 TB ile iki katına çıktı. 128TB’ye çıkması ise flaş teknolojisinin ne kadar hızlı hareket ettiğini gösteriyor. Şimdilik planlarını tam olarak açıklamasa’da ilerleyen dönemlerde yeni bilgiler duyurulacaktır.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir