Kategoriler
Teknoloji

Nokia, yeni sağlık ürünlerini tanıttı

Nokıa MD Global tarafından satın alındıktan sonra akıllı cep telefonu pazarına hızla giriş yaptı. Android işletim sistemli akıllı cep telefonu modelleriyle kullanıcılarıyla buluşan Nokia  popülerliğini her geçen gün artırmayı düşünüyor.

Ülkemize Vodafone ile birlikte anlaşma yapan Nokia, bir yıl öncede  sağlık teknolojilerine odaklanan Withings şirketini satın almıştı

NOKIA’DAN YENİ ÜRÜNLER

Bu anlamda ilk sağlık ürünlerini geliştirmeye başlayan Nokia firması, Wi-Fi BMI  yumuşak bir manşet tansiyon monitörünü tanıtırken bunun yanında da Health Mate isimli uygulamasını baştan aşağıya güncellediğini açıkladı yeni yapmış olduğu uygulamayı ise adına Nokia Body olarak isimlendirdi Avrupa pazarında satışlarına 60 dolarlık fiyat etiketiyle başlanıldı.

Topladığı tüm bilgileri ise Wi-Fi ve Bluetooth üzerinden Nokia Body’e  olan bu cihaz  Healt Mate uygulamasıyla birlikte entegre olarak çalışacak ayrıca vücudunuz hakkında sizlere bilgi verecek. Nokıa’nın diğer bir sağlık ürünü ise  Nokia BPM+ isimli tansiyon montörü  Withings tansiyon monitörüne göre çok daha taşınabilir olması ve yumuşak yapısıyla da hemen dikkatleri üzerine çekiyor.

Ürün ile birlikte sistolik kan basıncını , diyastolik kan basıncını ve kalp atış hızı ölçümleri yapabiliyorsunuz. Bu ürün ise Avrupa pazarında 130 dolarlık fiyat etiketiyle alıcılarını bekliyor.

Son olarak güncellenen Healt Mate uygulamasına baktığımızda tasarımının adeta yeniden tasarlandığını ve mobil cihazlarla daha iyi bir uyum sergileyeceğini söyleyebiliriz. Program ile birlikte hamilelik takibi, kalp atış takibiniz ve birçok diğer özelliğe kolayca yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir