Kategoriler
Teknoloji

Fransız Bilim İnsanları TUBİTAK İle İletişimlerini Sonlandırıyor !

TUBİTAK, Fransız bilim insanlarının kendi aralarında yaptığı oylama sonucunda yalnız bırakıldı. Fransız bilim  adamları, TUBİTAK ile artık iletişim içerisinde bulunmak istemiyorlar.

Bilim dünyasında Türkiye’yi temsil eden TUBİTAK‘a uluslararası alandan gelen tepkilerden sonra şimdi de Fransız bilim insanları, TUBİTAK ile yürüttükleri iletişimi sonlandırdıklarını açıkladılar. Peki bunun nedeni ne ?

SEBEP TUBİTAK’IN DİN ÜZERİNE ÇALIŞMASI

Fransız bilim insanlarının TUBİTAK ile iletişime sonlandırmalarının nedeni TUBİTAK’ın din üzerine yoğunlaşan , toplum ahlakı üzerine çalışmaları… Cuma namazının toplumsal etkilerinin araştırılması, tebessümün ve selamın dünyalara etkisinin araştırılması, milli karakterlerin çocuklar tarafından benimsenmesi için çeşitli çalışmalar yapılması Fransız bilim insanlarını rahatsız etti.  Bu projelerden de anlayabileceğiniz üzere TUBİTAK’ın din ve toplum ahlakı üzerine bilimsel araştırmalar yapması Fransız bilim insanları ile iletişimin kopmasına neden oldu.

SİYASİ FAKTÖRLER DE SEBEP OLARAK GÖSTERİLİYOR

Fransız bilim insanlarının TUBİTAK ile iletişimi kesmesinin altında yatan en önemli sebeplerden birisi de, TUBİTAK’ın siyasi yönü olan bir kuruluş olarak bilinmesi… Dini araştırmaların dışında aynı zamanda TUBİTAK’ın siyasal bir yönünün olması uluslararası alanda bilim insanlarını rahatsız ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir