Kategoriler
Teknoloji

Elon Musk’ın Mars roketinde değişiklik

Tesla Motors’un sahibi ve SpaceX projesinin kurucusu iş adamı Elon Musk, SpaceX adındaki Mars’a koloni kurmak amacıyla göndereceği Mars roketinin küçültüleceğini açıkladı.

Mars yüzeyine iniş yapması için tasarlanan az maliyetli iniş aracı fikri olan Red Dragon kapsülü için plan yapmayı bıraktığını söyleyen Musk, uzay aracının boyutunun küçültülebileceğini düşündüğü açıkladı.

Daha Büyük Bir Gemi Geliyor

Elon Musk, Mars’ta bir dünya kolonisi kurmak için bir proje başlatmıştı. İlk olarak küçük boyutlu bir kapsülün indirilmesini planlasa da daha sonra cesur bir hamle yaparak çok daha büyük bir gemi tasarlamaya başladı.

Yine de geminin aşırı büyük olmasını istemiyor. İlk tasarlandığında SpaceX, 100 kişiden fazlasını taşıyabilen 12 metrelik bir uzay gemisiydi. Ayrıca uzay gemisinin 42 adet çok güçlü motoru olacaktı. Musk’ın yaptığı açıklamaya göre geminin çapı 9 metreye indirilecek.

Motor Gücü Yarıya İndirildi

Geminin motor gücünün yarıya indirilmesi ise Arc Technica’ya göre uzay gemisinin taşıyabileceği kütlenin de yarıya inmesine anlamına geliyor. Çünkü ağırlıkla ilgili hesaplamalar uzay yolculukları için çok önemli bir ölçüt. Ancak Musk, uzay gemisinin eski planının çok büyük olduğunu ve zaten yarıya indirilmiş olan projenin bile çok zor yapılabileceğini söyledi. Uzay gemisinin inşaatı için milyarlarca dolar harcanacak ancak bu eski projenin maliyetinden daha az.

SpaceX görevi, 2016 yılının Eylül ayında duyurduğu Gezegenler Arası Taşıma Projesinin bir parçası olacak. Bu projeye göre öncelikle Mars’ta koloni kurmak için çalışılacak, sonra da gezegenler arası hızlı ulaşım için yeni yöntemler denenecek. Big Falcon Rocket ve Big Falcon Spaceship adını verdiği uzay araçlarıyla Dünya ve Mars arasında insan taşımayı hedefliyor milyarder iş adamı. Projenin zorlukları düşünüldüğünde Elon Musk’ın bu konudaki hırsı takdire değer.

[affiliate_news id=”6876″]

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir