Kategoriler
Teknoloji

Dünya Siber Saldırı Altında

Dünya Siber Saldırı Altında ve tehlike devam ediyor. ABD tarafından gelen saldırıların bir hacker grubu tarafından saldırı yapıldığı tahmin edilmektedir.

En çok İngiltere etkilendi

Dünya Siber Saldırı Altında ve tehlike ne durumda henüz tam netlik kazanmadı Siber saldırı dünya çapın’ta etkili olan ve şuan için 74 ülkeye yayılan zararlı yazılım yani siber saldırısı BTK tarafından da yapılan açıklamada azda olsa Türkiye’ninde etkisi altına girdiği açıklamasında bulundu.

USOM kriz masasının’da aralıksız çalışmalarda bulunduğunu yer ve verilerin saldırıya yönelik operatörleri uyardıklarını bilgisini verdiler. Dünya çapında en etkili olan Ülke ise İngiltere oldu USOM ise kendi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre tüm Dünya genelinde Phishing e-postaları ile bulaştırılan bu virüs Wannacry Ransomware, SMB açığından faydalanıp iç ağda yayılabiliyor. Güncel olmayan sistemlerde Microsoft dosyasını paylaşım servisi SMB için MS17-010 güncellenmesi gerekiyor. USOM tarafından diğer bir açıklama ise SMB zafiyetiyle ilgili yayınlanan 21 Mart tarihli bildirimin incelenmesini önerdi.

Antivirüslerin programlarının güncellenmesi gerektiğini ve merak uyandıran Phising Emaillerine daha dikkatli olmaları konusunda uyardı peki bu siber saldırının ne zaman sona ereceği konusunda her hangi bir açıklama gelmedi. USOM tarafından verilen bir bilgi ise henüz tehlikenin geçmediğini bilemiyoruz ancak devlet kanatları ve büyük şirketlerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir