Kategoriler
Yazılım

Project Treble Android güncelleme ile geliyor

Project Treble Android güncellemesi ile yerini alacak. Mobil cihaz kullanıcıları bilir; Android işletim sistemine sahip modellerde yapılan güncellemeler kullanıcıyı epey zorluyor. Yıllardır kullanıcısını uğraştıran bu detay artık ortadan kalkacak. Android Project Treble değişikliği ile geliyor. İşte, detaylar…

Project Treble ile Android güncellemeleri hızla yayılacak!

I/O 2017 etkinliğinde tanıtımı yapılacak olan Android O yeniliklerinden birini artık biliyoruz: Project Treble. Google’ın yeni işletim sistemi Android O ‘da güncellemeler konusunda titiz çalışılmış. Bu büyük adımla birlikte yıllardır dert olan güncelleme sorunu, Project Treble programı ile tarih oluyor. Google bu noktada inisiyatif almış ve dün itibariyle duyurduğu Android Project Treble programıyla Android geç güncelleme problemini ortadan kaldırdı.

Project Treble android Programı Nasıl Fayda Sağlıyor?

Öyle ki, şimdiye dek bu uygulamanın Android sistem mimarisindeki en büyük değişiklik olduğu iddia ediliyor. Project Treble programı, yonga serinin çerçeve yazılımı ile işletim sisteminin kodlama tabanını ayırıyor. Geliştirilen yeni tasarımcı arayüzü bu sisteme uyum sağlıyor. Android güncellemeleri için tasarımcının bu yazılımı beklemesine gerek kalmıyor. Zamandan kazanılıyor, çünkü yeni sistem birbiriyle uyumlu…

Google’ın ürettiği Android O sürümünde paket program olarak yer alan Project Treble, hayat kurtaracak! Artık güncellemeler çok daha hızlı dağıtılıp cihazlardan yapılabilecek. Program şu an Pixel telefonlardaki geliştirici ön izlemesinde var. Bu tarihten itibaren alınacak her Android cihazda program yer alacak.

Google son olarak cihaz üreticileri ve yonga seti tasarımcılarını da güncelleme değişikliği için teşvik etti. Bakalım Android ile ilgili hangi yenilikleri görmeye devam edeceğiz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir