Kategoriler
Teknoloji

Çok yakında sim kartlar kalkabilir

Artık eskiler kalkıyor şimdi  eSIM teknolojisi sayesinde artık müşterilerinin sürekli sim kart değiştirmesine gerek kalmayacak.

Gelişen teknolojinin yaşandığı bu dönemde en büyük alanlardan bir tanesi de gerçekten mobil platformlar ve donanım anlamında yaşanan gelişmeler sonucunda gerçekten kablosuz bağlantılar hayatımızda yer almaya başladı ancak yaşanan bu gelişmeler ile kablolu bağlantılar yüzünden artık kullanmaz hale geldi. Özellikle mobil cihazlarda herkesin vazgeçilmezi olan internet bağlantıları 4,5G  kullanırken önümüzdeki yıllarda 5G internet’i kullanmaya başlanacak.

Gömülü sim kart teknolojisi

Dünyanın önde gelen teknoloji firmaları ise artık bu sorunu ortadan kaldırmak için bir çözüm üzerinde çalışıyorlar Firmaların eSIM adındaki bu projesi tek tip sim kart olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor hatta bu sim kart teknolojine mobil cihaz kullanıcıları telefonu satın alırken sahip olacak.

gömülü sim kart

E SIM teknolojisi diğer adı ile gömülü sim kart teknolojisi mobil cihazlarda gömülü olarak kullanıcılara sunulacak  tüm operatörü destekleyecek olan bu yeni teknoloji operatör değişikliklerinde kullanıcının her seferinde sim kartını değiştirmesine de gerek kalmayacak. Bu teknolojiye 2013 yılından bu yana çalışmaları süren bu teknolojiyi üzerinde dünya teknoloji devleri Microsoft, Intel ve Qualcomm ortak çalışmaları halen devam etmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir