Kategoriler
Teknoloji

Cep Telefonu Bağımlılığı

Genç nesille başlayan furya orta yaşın üzerinde olan vatandaşları da kapsamışa benziyor. Cep telefonu bağımlılığı had safhalara çıkarken bunun iyi bir şey mi yoksa kötü bir şey mi olduğu ise tartışılan konu.

Cep telefonu ve teknoloji

İnsanların bilgisayar üzerinden faydalı işlerle de iştigal olabileceği düşünüldüğünde cep telefonu bir yerde iyi bir konu. Bu faydalı işlerin başında ise sürekli bilgiye erişilip ilim ve bilim anlamında kendimizi donatmak, haberler ile gündemden haberdar olmak, dünyadaki gelişmeleri izleyerek bu alanlara yönelmek, internet üzerinden topluluklara katılarak dünya barışına katkı sağlamak gibi faaliyetler geliyor.

Cep telefonları hayatımızda olmasını arzu ettiğimiz tüm iyi gelişmelerin de habercisi. Tüm sevdiklerimize ulaşabilmemiz için bir mektup ne idiyse artık cep telefonu da o kadar kıymetli. Arkadaşlarımızı, ailemizi ve sevgilimizi aramak için bize altyapı sağlayan bir teknolojiyi hayattan çıkarmak imkansız. Telefon bağımlılığının göstergelerinden birisi de 3-4 gün boyunca telefonsuz kalındığında kafayı yiyecek gibi olmaktır.

Cep telefonu bağımlılığı ile internet bağımlılığı bazı noktalarda birleşir. Cep telefonu bağımlılarını da iki gruba ayırmakta yarar var. Telefonu arama ve SMS özelliği yönünden yoğun kullananlar, telefonu internet iletişi vasıtasıyla kullanmak. Saatlerce konuşmayı sevenler ve SMS tutkunları bataryalarının bitmesiyle cep telefonlarını duvara atabilirler. Batarya ve cep telefonu özellikleri sayesinde cep telefonuna olan bağımız her geçen gün artıyor.

İnsanlığın yaratılışından beri bazı şeyler trend ve tutku olmuştur. Bu tutkulardan vazgeçmek imkansız olsa da sosyal bir insan olmanın verdiği gerekten dolayı ikili ilişkilere, gündelik yaşantıya, sosyal çevreye daha fazla eğilmek; cep telefonuyla bağı azaltarak sosyal aktivitelere katılmak; kitap okumaya daha fazla zaman ayırmak bağımlılığı azaltan yardımcı yöntemlerdir. Cep telefonsuz yaşayabilirsiniz ancak yanınızda insan olmadan yaşayamazsınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir