Kategoriler
Nasıl yapılır

Google Play Store üzerinden Uygulama Nasıl Satın Alınır?

Google Play store içerisinde ki bazı satılan ücretli uygulamaları nasıl satın ala bileceğinizi bilmiyorsanız konumuzu okuyun.

Google play satın alma işlemi

Teknolojinin hızla gelişmesinde önemli rol oynayan Android sistem ve bu sisteme uygun programların bazıları,özellikleri dolayısıyla ücretli olmaya başladı.Bu durum tabi ki tüm programlar için geçerli olmasa da içerik ve kullanım açısından bazı programları etkiledi.Bakıldığında programları sistem üzerinden en kolay indirmenin yolu da şüphesiz ki Google Play Store‘dan geçmektedir diye düşünüyorum.Gelin şimdi size kısaca Google Play Store’dan uygulama nasıl satın alınır ipuçları ile anlatalım.

Program satın alabilmek için önceliğimiz tabi ki bir Google Play hesabına sahip olmaktır. Hesabı açmak aslında çok kolay ve zahmetsizdir. Bunun için sadece resimde de belirtildiği üzere kendinize ait kişisel bilgilerinizi girmeli,daha sonrasında da mail adresinize gönderilen onay linki için mail adresinizi açmalısınız.Tarafınıza ait mail adresinize girip linki tıklayarak üyeliğinizi aktive edecek ve sistem tarafından kısa süre içerisinde yönlendirileceksiniz. İşleminiz tamamlandığında sizde artık google play ailesine katılmış yeni bir üye olacaksınız.Ücretli uygulama satın alabilmek için Google Wallet hizmetini telefonunuzu ilk satın aldığınızda yükleyebilir ya da uygulamayı satın alabileceğiniz zaman kullanabilirsiniz. İki şekilde de uygulamayı telefonunuza kurup rahatça uygulamaları satın alabilirsiniz. Google Wallet uygulamasını telefonunuza kurduktan sonra “Kredi Kartı veya Banka Kartı” seçeneklerinden birine ait kart bilgilerinizi sisteme girin ve kaydedin. Daha sonra sistemde içerisinde,tıpkı internet siteleri üzerinden yaptığınız alışverişlerdeki gibi bir süreç işleyecektir.

Tabi ki başlangıçta bilgilerinizi kaydetmeyip sistem üzerinden devam etmeyi de tercih edebilirsiniz. Çünkü günümüz teknolojisinde sanal hırsızlıklardan dolayı birçok insan artık kredi kartı yada hesap bilgilerini sisteme girmekten yada kaydetmekten çekinmiyor değil. O yüzden kullanıcı olarak bu karar size aittir tabi ki. Ancak sonrası için Google Play Store içerisinde seçtiğiniz bir uygulamayı satın almaya karar verirseniz sistem üzerinden ödeme tipini seçebilir ve bilgilerinizin kaydını tamamlayabilirsiniz. Kaydedilen bilgilerinizi Google Play Store sizin adınıza kişisel bilgilerin korunması kapsamında saklayacak ve sonraki alışverişlerinizde size kolaylık sağlaması amacıyla kendi sisteminde kayıt altına alacaktır. Sistemin bu özelliği sayesinde seçtiğiniz başka bir ürünü,sisteme girilmesi gereken bilgileri tekrar girmeye gerek duymadan kısa sürede satın alabileceksiniz.

Bu yaptığımız işlemler sonucunda sadece Google Play Store içerisindeki ücretli uygulamaları değil aynı zamanda müzik, kitap ve filmleri de aynı şekilde işlemleri tekrarlamadan sisteme kayıtlı kart bilgileriniz ve profiliniz ile satın alabileceksiniz. Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra sistem tarafından ödeme detaylarınıza ait tarafınıza bir onay maili gelecek ve işleminizi tamamlamış olacaksınız. Böylece ürün ve hizmet alımını tamamlamış olacak,bir sonraki alışveriş için ise bilgilerinizi sistemde kayıt altına almış olacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir