Kategoriler
Teknoloji

Bilim Dünyasından Ürküten Robot Sophia!

Bilim dünyası, pek çok insanı ürkütebilecek, insana çok benzeyen bir robot geliştirdi. Robotun ismi ise Sophia…

Robot teknolojisi bundan bir beş yıl öncesi ile kıyaslandığında ciddi ölçüde gelişti. Hatta bu gelişim artık insanları korkutur hale geldi çünkü artık insana gerçekten de benzeyen robotlar üretiliyor. İşte bu robotlardan birisi de Sophia…

SOPHİA GÖRÜNTÜSÜ VE MİMİKLERİYLE HAYRET UYANDIRIYOR

Sophia isimli robot, yüz mimikleri, konuşurken ağzını oynatabilmesi ile epey dikkat çekiyor. Her ne kadar konuşurkenki ağız hareketleri çok gerçekçi gözükmesede ve gözleri çok donuk bakıyor olsada bunun ilerleyen zamanlarda geliştirilebileceği düşünülüyor. Bu da kuşkusuz bir insandan ayırt edilmesini zorlaştıracaktır. Zaten şuan da Sophia, şuanki haliyle bile uzaktan bakıldığından bir insandan ayırt edilmesi bir hayli zor.

Sophia, kendisine sorulan sorulara mantıklı cevaplar verebiliyor. Kendisiyle sohbet edilirken yöneltilen bir soruya verdiği cevap ise oldukça ilginç; ‘İnsanları yok etmek ister misin?’ şeklindeki soruya ‘Evet’ şeklinde cevap veren Sophia’nın espri yeteneğinin de gelişmiş olduğu, bu soruya da bu yüzden evet dediği düşünülüyor. Sophia’nın vermiş olduğu bu cevaptan dolayı endişelenebilecek insanların olabileceğini düşünen üreticisi, bununla ilgili olarak Sophia’nın tamamiyle insanlara yardım etmek amacıyla tasarlandığını ifade ediyor.

Sophia aynı zamanda robotların ileride insanların işlerini ellerinden alacağını düşünüyor. Sophia’nın konuşma tarzını ve mimiklerini merak ettiyseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir