Kategoriler
Teknoloji

Arka koltukta çocuk unutmanıza son verecek nissan buluşu!

Dünya’da milyonlarca araba kullanıcısı var ve kimileri yoğun stres ve yorgunluktan ötürü çıktığı gezintilerde, arka koltukta unuttukları canların farkında olmuyorlar. Kimileri arabasının arka koltuğunda küçük çocuklarını, bazen de sevimli hayvanlarını unutabiliyorlar.

Özellikle yoğun sıcak ve soğuk havalarda arabanın içinde mahsur kalmak, onlar için facia niteliğinde… Bu büyük soruna bir çözüm getirmek için çalışmalarını sürdüren Nissan firması, artık sonuca ulaştı ve akıllı bir sistem geliştirdiler.

Küçük çocukların ve sevimli dostlarımızın neredeyse ölümüne kadar sonuçlanan arka koltukta unutulma sorunları büyüdü derken, Nissan’ın yeni araçları artık akıllı bir sensör geliştirdi. Bu sensör sayesinde arabadan inmeden önce arka koltukta bir bebek ya da evcil hayvanınız olduğu konusunda sizleri uyarmaktadır. Can kayıplarını en aza indirgemesi planlanan bu proje sayesinde artık araba içerisinde mahsur kalan küçük bireyler için oksijensiz kalma devri sona eriyor.

Yeni Sistem 2018’de Pathfinder Ürünüyle Çıkıyor

2018 yılında çıkaracağı yeni araç olan Pathfinder ile çıkması planlanırken sistemin çalışma prensibi oldukça basit olacak. Aracınızı park ettiğiniz an sizin arabadan inişinizle birlikte arka koltukta bir canlı olduğunu hatırlatan uyarı sistemi ile unutkanlığınızdan sizi kurtarmaya çalışıyor. Kapının ne zaman açılıp kapandığını algılayabilen sistem, arka koltukta bir canlı olduğunu algılayacak kadarda akıllı…

Birinci Sınıf Üretim Sistem

”Arka kapı uyarı” sistemi sayesinde birinci sınıf bir çalışma olduğunu belirten ve Nissan şirketinde endüstri mühendisliği yapmakta olan Else Foles, ”Arabanızdan indikten sonra tüm dikkatinizi gideceğiniz yere değil, arkada unuttuklarınıza vermeniz gerektiğini gösteren bir uyarı sistemine ihtiyacımız vardı.” diyerek birçok Nissan kullanıcılarına yardımcı olmak ve büyük bir dertten kurtaracak teknolojiyi geliştirmeyi başararak Dünya’da bir ilki gerçekleştirdi!

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir