Kategoriler
Mobil

Google Pixel 2 sıkılabilir sensörle gelecek

Google Pixel 2 serisi artık önemli özelliklerle geleceği açıklandı. Google bu yıl iki  üretici ile anlaşmış bunlar ise Google Pixel 2 modelini HTC üretim yaparken  Google Pixel XL 2 modelini ise LG üreteceği açıklandı.  

Her iki firma da orijinal amiral gemi modellerinde kullandıkları bazı yenilikleri Google’un Pixel telefonlarda da kullanacaklar. Bu yıl HTC U11 modelinde karşımıza çıkan kenar sıkma sensörleri her kesin dikkat çekmişti.

Google Pixel 2 ile menüleri sıkarak kontrol edin

HTC bu özelliği Google Pixel 2 modeline de getirmeyi amaçlıyor. Edge Sense olan ismini  ise Active Edge olarak değiştiriliyor. Kullanıcılar kenarları sıkarak menülerde gezebilecek ve çeşitli fonksiyonları da bu sayede çalıştırabilecek.

Google Pixel XL 2 modelinde ise LG’nin G6 ve V30 amiral gemilerinde yer verdiği Hi-Fi ses sisteminin yer alabileceği tahmin ediliyor. Ekran konusunda ise yine LG’nin ince çerçeve tecrübesinin kullanılacağı açıklandı. Her iki modelde de 3.5mm kulaklık girişinin kaldırılacağını bunu yerine USB Tip-C üzerinden ses akışının verileceği söylendi.

Ayrıca Qualcomm derinlik algılayabilen kamera teknolojisini sunan ve diğer taraftan Google’un Pixel 2 serisi Snapdragon 836 ile Android dünyasında bir adım öne geçmeyi hedefliyor. Yüzde 10 performans artışı getirmesi beklenen Snapdragon 836 ile Google Pixel 2 serisinin en güçlü cihazlar olacağı açıklandı. Elbette bir diğer avantajı da kutudan Android 8.0 O sürümü ile birlikte çıkacak olması. 4GB RAM ve 64GB depolama kapasitesi ile desteklenmesi beklenen Google Pixel 2 serisinin Eylül ayının sonlarına doğru tanıtılacağı tahmin ediliyor. Fiyatlarının ise 700 dolar’dan satışa sunulması bekleniyor.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir