Kategoriler
Yazılım

Wonder Workshop Çocuklar İçin Eğlenceli Kodlama Geliştirdi!

Bilgisayar çağında olmamazın getirilerinden faydalanmak isteyen çocukların da bilgisayarın sistemleri ve içerikleri hakkında bazı terimleri ve uygulamaları öğrenmesi adına geliştirilen kodlama sistemi, çocuklar için eğlenceli hale getirilmiş. Üretilen iki adet robot sayesinde, 11 yaş ve üstü çocuklar, hem eğlenerek hem de öğrenerek kodlama yapabilmektedirler.

Kodlama İçin Üretilen Robot Kardeşler

Çocukların kodlama yapmasına yardımcı olacak robotlardan bir tanesinin adı Cue. Yaklaşık 2014 yılında üretilmiş olan ve kardeşi sayılan Dash’ın biraz daha büyük bir kardeşi sayılmaktadır. Parlak bir görünüme sahip olan robot, dikkat çekici olması nedeniyle yaşı 11’den büyük olan çocuk grupları için geliştirilmiş. Kodlama hakkında fazlasıyla merakı olan ve öğrenmeye açık çocuklar için özel tasarlanan Cue, 170.000 kadar kelime kapasitesine sahip ve metin tabanlı, fonksiyonlu sohbet, farklı çeşitlerdeki avatarları sayesinde, robotla doğrudan iletişime geçerek, yapay zeka uygulaması adı altında İOS, Andorid ve Kindle işletim sistemlerinde kullanılabilecek.

Cue uygulamasını, yaklaşım sensörleri, kodlayıcılar, ivmelendirici, jiroskop ve mikrofon tarzındaki bazı özelliklerle oynayan çocukların görsel zekasının oldukça geliştirilmesi hedeflenmektedir. Serbest ortamda kodlama yapabilecek potansiyele sahip olacak çocuklar için geliştirilmiş olan Cue programı, kasım ayına doğru Apple işletim sisteminin, ”Swift” programlama dilini de destekleyeceği söylenmektedir.

Yaş sınırı 11’in daha da altında olan çocuklar için geliştirilmiş bir set daha piyasaya sürülecek. İsminin ”Dot Creativity Kit” olarak adlandırıldığı bu set, ”kendin yap” projesi ile üretilmiştir. Oyun üretme ve kodları kırma işlemlerine kadar oldukça kapsamlı bir sete dönüştürülmüş. Wonder, Blockly ve Go olarak isimlendirilerek teknoloji dünyasına adım attırılan bu kodlama cihazlarından faydalanacak olan çocukların, erken yaşta yazılım ve kodlamayla tanışmaya başlayacaklarının bir işareti niteliğinde…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir