Kategoriler
Yazılım

Windows’u Açtığınızda Pencereleriniz Geri Gelsin

MAC kullanıcılarının yıllardır işlevselliği ile tercih ettikleri özellik şimdi Windows işletim sisteminde de kullanıcılara sunuluyor. Artık Windows’u kapatıp açtığınızda önceki pencereleriniz ile karşılaşacaksınız.

Son dönemlerde Windows işletim sistemi kullanıcılarının canını sıkan bir durum olan plansız güncellemeler ve bilgisayarların yeniden başlatılması iş akışına engel oluyor. Planlanmayan yeniden başlatmalara karşı Windows kullanıcıları artık var olan klasörlerini ve açık pencerelerini cihazı yeniden başlattıktan sonra erişebilecekler.

Windows’da uyku moduna alınan cihazlar tekrar açıldığında açık olan program ve klasörler sorunsuz olarak gelir iken bilgisayar yeniden başlatıldığında veya kapatılıp açıldığında maalesef tüm açık pencereler kapatılacaktır. Bu sorunu aşmak çok kolay olmasa da dosya gezginini tekrar açık bir şekilde karşınızda bulmanız mümkün.

Dosya Gezginini Kaldığınız Yerden Devam Ettirin!

Windows kapatılıp açıldıktan sonra dosya gezgininizin eski hali ile karşınıza gelmesini istiyorsanız yapmanız gereken şey çok basit. Hemen Denetim Masası > Dosya Gezgini Seçenekleri sekmesine gidin ve burada yer alan ” Oturum açmada önceki klasör pencerelerini geri yükle ” seçeneğini aktif ederek kayıt edin.

Bu yöntem bilgisayar yeniden başlatıldığında sadece dosya gezgini yani klasörlerin açılmasına yardımcı olacaktır. Eğer bilgisayar kapanmadan önceki kullanmakta olduğunuz programlarında da bilgisayar açıldıktan sonra yeniden başlatılmasını istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

Windows Başlangıç Klasörüne Ekleyin!

Bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra programların otomatik olarak açılması için izlemeniz gereken yol Windows Başlangıç Klasöründen geçiyor. Programların açılmasını sağlamak için Windows Başlangıç Klasörüne eklemeniz yeterli olacaktır. Bu klasöre aynı zamanda Firefox, Chrome ve İnternet Explorer tarayıcılarını da ekleyerek tarayıcıda yaptığınız son işlevlerin bilgisayar açıldıktan sonra karşınıza gelmesini sağlayabilirsiniz.

Windows Başlangıç Klasörüne erişmek ve bu klasörü düzenlemek için Başlat menüsüne tıkladıktan sonra çalıştır sekmesinde shell:startup yazmanız yeterlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir