Kategoriler
Yazılım

Windows Ürün Kimliğinizi bulun

Öncelikle bilgisayar seri numarası ile ürün kimliği karıştırılmamalıdır. Ürün kimliği ile kastedilen şey ; Windows ürün anahtar kimliğidir.

Windows Ürün Kimliği Nasıl Bulunur?

Ürün kimliği Windows işletim sisteminizi etkinleştirmek için kullanılan özel bir koddur ve her bilgisayarın kodu farklıdır. Bu kod rakam ve harfler içeren 16-25 karakterden oluşur. Bu kod sayesinde aynı işletim sisteminin birden fazla bilgisayarda kullanılmadığı anlaşılır.

Bilgisayarınızda dosya dizininine girdikten sonra “Bilgisayar” seçeneği üzerine gelip sağ tıkladığınızda açılan pencerenin en altında “Ürün kimliği” başlığı ile gösterilen seri numarasını göreceksiniz. Bu seri numarası aradığınız ürün kimliğidir.

Bilgisayarınızın ürün kimliğini bulmanın bir diğer yöntemi de “product key finder” isimli uygulamayı ya da benzerlerini kullanmaktır. Bu uygulamayı bilgisayarınıza indirdiğinizde yüklü olan tüm programların ürün kimliği ve anahtar numaralarını size listeleyecektir. Fakat yine de ilk yöntem daha pratik olarak sonuç verir.

Sahte Windows kullananların bilgisayarları, başkası ile aynı ürün kimliği ile kurulum yapmaya ya da format atmaya çalışanların işletim sistemleri internete bağlandıklarında ve yeni bir güncelleme almaya çalıştıklarında kilitlenebilir. Bu yüzden orijinal Windows işletim sistemi kullanmak çok önemlidir ve kesinlikle gerekli bir uygulamadır.

Format Atmadan Önce Ürün Kimliğini Not Almalısınız

Bilgisayarınıza format atmadan, yani Windows’u yeniden yüklemeden önce bu ürün kimliğini mutlaka not almalısınız. Çünkü bu kod formattan sonra orijinal bir Windows kullanıp kullanmadığınızı doğrulamak için kullanılacaktır. Orijinal bir Windows işletim sistemi kullanmak bilgisayarınızın sağlıklı çalışması ve veri güvenliğiniz açısından çok önemlidir. Orijinal işletim sisteminin avantajları göz önüne alındığında, ödenecek olan rakam çok da büyük bir külfet olmayacaktır. Orijinal kullanım, bilgisayarın uzun ömürlü olması ve sorunsuz çalışması açısından da çok önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir