Kategoriler
Yazılım

Windows 10 Sürüm Numarası Nasıl Öğrenilir?

Bilindiği üzere windows işletim sistemi, Microsoft şirketi tarafından geliştirilen ve dünyada en çok kullanılan işletim sistemidir. Masaüstü bilgisayar dünyasının da en fazla tercih ettiği bu işletim sistemi; 1983 yılında beta sürümü ile ilk kez “Windows” adını kullanmış ve günümüze kadar da bu isimle bilinmektedir. Piyasadaki en büyük rakibi olan Apple firmasının geliştirmiş olduğu MacOs işletim sisteminin de kullanılmaya başlanmasıyla birlikte müşterileri cezbetmek ve elinde olan büyük pazarı kaybetmek istemeyen Microsoft şirketi; çağın ve teknolojinin gerekliliği ve pratikliğine uygun olarak da yeni sürümlerle karşımıza çıkmaktadır. 2014 yılında duyurulan ve 2015 yılında kullanıcılarıyla buluşan ve şu anki adıyla Windows 10 olan işletim sisteminde, her geçen gün iyileştirme ve yenilikler içeren güncellemeler yapılmaktadır. Her güncellemeye verilen isim ve numaralardan oluşan kodlar da, güncellemeler oldukça değişmektedir.
Bu yazımızda çok yeni, hızlı ve dinamik şekilde gelen Windows 10 işletim sisteminin sürüm kodunu nasıl öğrenebileceğimizi anlatacağız. Eski Windows 10 öncesindeki sürümlerde daha basit bir şekilde yapılan bu işlemi, şimdi bir komut yardımı ile yapabilmekteyiz. Windows 10 sürüm numarasını öğrenmek için;
Windows + R tuşlarına basın veya Başlat menüsüne “Çalıştır” yazın
Karşınıza çıkan konsola, “winver” yazıp Enter tuşuna basın
Açılan pencere de şu anda kullanmış olduğunuz işletim sisteminin sürüm numarasını ve İS derlemesini öğrenebilirsiniz.
Windows 10 sürüm numaranızı yukarıda anlatılan şekilde yaparak kısa bir sürede öğrenebilirsiniz ve dilerseniz son güncellemeleri de yükleyebilirsiniz. Açılan pencerede “Sürüm 1234” şeklinde rakamlardan oluşan sürüm numaranız “Yıl – Ay” formatında yapılmıştır. Yani örnek vermek gerekirse Windows’un hangi sürümü kullandığını gösteren numara 1607 olsun. Bu şekildeki sürüm numarası 2016 yılı 7. ayında çıkmıştır. Tabi ki sürüm tarihi ve kullanılmaya başlama tarihi fark edebilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir