Kategoriler
Yazılım

Telefon Virüsten Nasıl Korunur?

Telefon Virüsten Nasıl Korunur, Akıllı telefonlar virüslerden nasıl korunabilir? Bu konu üzerine sizler için bir içerik hazırladık.

Artık telefonlarımız o kadar gelişti ki bilgisayarların yapabildiği neredeyse her şeyi yapabiliyorlar. İnternette gezinmek, oyunlar oynamak, internet üzerinden filmler izlemek çok pratik ve insanlar bu yüzden artık bilgisayarlardan çok akıllı telefonlarıyla vakit geçiriyorlar. Ancak kuşkusuz, bilgisayardan dahi daha kişisel bir cihaz olan akıllı telefonlarda bu kadar internete bağlanmak doğru değil.

AKILLI TELEFONU VİRÜSLERDEN NASIL KORURUM?

Telefon Virüsten Nasıl Korunur bilmiyorsanız bu haberi iyi okuyun. Bunun için öncelikle kendinize bir antivirüs programı edinmenizde yarar var. İyi bir antivirüs programı işinizi görecektir. Ancak yalnızca antivirüs programı çoğu zaman yeterli gelmemektedir. Esasen bizim önerimiz yukarıda da belirttiğim gibi akıllı telefon kullanırken olabildiğince internete girmekten uzak durmalısınız. Özellikle güvenilir olmayan internet sitelerine girmek telefonunuza bir anda virüs bulaşmasına neden olabilir. Rehberimizin, mesajlaşmaları mızın ve daha  pek çok bilgimizin bulunduğu akıllı telefonlara virüs dadanmasını elbette istemeyiz. Bu yüzden esasında akıllı telefonu bir bilgisayar gibi kullanmak son derece tehlikelidir. Aynı zamanda maillerimizi kontrol ederken de güvenilir olmadığını düşündüğünüz maillere tıklamayınız.

GOOGLE PLAY İNDİRMELERİNE DE DİKKAT

Akıllı telefonlarda Google Play Store mağazası Android için son derece güvenli bir mağaza ancak yine de bazı uygulamalarda virüs oluyor. Yani bu durumda virüslü bir uygulamayı telefonunuza indirmiş oluyorsunuz. Bu yüzden Google Play Store’dan bile bir şey indirirken iki kez düşünün. Kaldı ki bilinmeyen kaynaklara hiç girmiyorum. Zaten bilinmeyen kaynaklardan yapılan indirmeler virüslere davetiye çıkarabiliyor.

Sonuç itibariyle telefonunuza virüs girip girmemesi sizin kullanım biçiminiz ile doğrudan ilgilidir. Güvenli ama kısıtlı bir telefon kullanımı mı yoksa güvensiz ama özgür bir telefon kullanımı mı? Bunu kendiniz ölçüp o şekilde cihazınızı kullanınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir