Kategoriler
Yazılım

İndirme rekoru Android’de, paralar IOS’ta

Yapılan incelemelere göre Android kullanıcıları daha fazla uygulama indirmesine rağmen, bu uygulamalara iOS’a oranla yarı yarıya daha az para ödenmesi Android kullanıcılarının maddi olarak düşük bütçeli olduğunu ortaya koyuyor.

Özellikle son yıllarda dünyada en popüler telefon iPhone olmasına rağmen, Android cihazların daha yaygın olduğu görülüyor. Bu durumun temel nedeni elbette Android cihazların daha fazla açık platform olmasından kaynaklanıyor. Bu sayede Android cihazlar başka telefon ve cihazlarla birlikte daha rahat kullanılabiliyor.

Android Üzerinden 15 Milyarı Aşkın İndirme Sayısı

Google Play ile iOS’u kıyaslayan bu araştırma kapsamında, Android cihazların indirme konusunda iOS‘a büyük bir fark attığı görülüyor. 2017’nin ikinci çeyreğinde Android ulaştığı indirme sayıları ile birlikte iOS’u adeta yerle bir ediyor. Araştırmaya göre Android üzerinde 15 milyarı aşan bir indirme sayısı mevcut. Bu da Android’in bu alanda iOS’a %135 gibi büyük bir fark attığını gösteriyor.

Android’in bu büyümesi temel olarak cihazın pazar alanının genişlemesi sonucu ortaya çıktı. Daha fazla sayıda cihaz üreten Android, internet erişiminin daha güçlü olması sebebiyle indirilme sayılarında bu seviyelere ulaşabiliyor. Bu indirme sayılarında şuan için ilk sırayı Hindistan alıyor. Hindistan’ın arkasından ise ikinci sırada Brezilya geliyor.

Yapılan araştırmanın bir diğer yüzü ise, App Store‘un, Google Play’i maddi anlamda büyük sekteye uğrattığını gösteriyor. Zira yapılan araştırmaya göre iOS kullanıcıları, Android kullanıcılarına göre uygulamalara iki kat daha fazla para ödüyor. Bu durumun tüm Android kullanıcılarını kapsamadığı düşünülmekle beraber, genel olarak gelir düzeyi düşük ülkelerde Android tercih edildiği görülüyor. Yapılan bu araştırmadan çıkan en büyük sonuç ise, iPhone alacak kişilerin aynı zamanda bu uygulamalara harcayacak parasının da olduğudur.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir