Kategoriler
Yazılım

Google Pixel’e Android O ile yeni özellik geliyor

Google Pixel’e yüklü olarak gelecek olan Android Oreo ile beraber yenilikler gelecek. Gelecek olan yenilikler yeni işletim sisteme ait dosyalarda ortaya çıktı.

Her ne kadar tasarım konusunda eleştiriye maruz kalsalar’da Google Pixel ve Pixel XL yinede en iyi telefonlar arasında yer alıyorlar. Bu telefonların en çok tercih edilmesi sebeplerinden biride Saf Android deneyimini kullanıcılara sunması ve ilk güncelleme almasından kaynaklanmaktadır.

XDA Geliştiricileri, Android O’nun sistem dosyaları içerisinde “Ekran daima açık” özelliği gelebileceğine dair bazı kodlara rastladılar. Zaten bir çok telefonda bulunan bu özelliğin Pixel serisine gelmesi pekte şaşırtan bir durum gibi gözükmüyor.

Google Pixel’e Ekran Daima Açık özelliği geliyor!

Bir gelen yeni özellik ise Always On Display (AOD) özelliği ekran kapalı durumdayken saat ve takvim gibi bilgilerin görünmesini sağlıyor. Bu özelliğin en büyük avantajı ise pil durumunun normalden daha fazla gitmesini sağlıyor.

Erkan daima açık özelliğini kullanan ilk mobil şirketlerden biri olan Nokia getirmişti. Daha sonradan ilk Android telefonda kullanan mobil şirkette Motorola olmuştu. İlerleyen zaman içinde LG ve Samsung bu özelliği getirmesiyle popüler bir halen gelen özellik, artık tüm android kullanıcılar tarafından bilinmektedir. Bu özelliği yeni amiral gemisi olan Google Pixel gibi telefonda olmaması büyük bir eksilik olarak görünüyor.

XDA geliştiricileri taradığı Android O betasında kodları inceleyerek Google Pixel serisine gelebileceğini gösteren bazı kodlara rastladılar. Kodun gizlendiği ancak ilerleyen zaman içerisinde bu özelliğin aktif edilmesi tahmin ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir