Kategoriler
Yazılım

Doğuş Otomotiv HOP uygulaması geliştirdi!

Doğuş Otomotiv tarafından geliştirilen bisiklet kullanıcılarının trafikte güvenli bir şekilde sürüş yapmaları için geliştirilen “HOP!” adında mobil uygulamayı hizmete sundu.

Hem iOS hem de Android Store‘dan indirime sunulan uygulama bisikletli kullanıcılarında dikkate alınması doğrultusunda HOP adlı mobil uygulama geliştirildi. Uygulamayı indirdikten sonra trafiğe çıkmadan önce uygulamanın açık olması ve uygulama içerisinden sürücü sekmesinin açık olması gerekmektedir. Oldukça duyarlı olan uygulama Araba modunda iken yaklaşan bisikletlileri tespit ederek arac kullanan kişiye sinyal yollamaktadır. Aynı şekilde Bisiklet kullanıcıları da uygulamayı aktif ederek yola çıktığında etrafındaki araçların varlığından haber ederek bisiklet kullanıcısını uyarıyor. Sesli ve görsel olarak uyarı alan kullanıcıların daha dikkatli olacağı tahmin edilmektedir.

Trafikte kendinizi güvende hissedin

Genelde trafikte sıkça karşılaştığımız ani manevralar, kontrolsüz geçişler ve ani kapı açmalar sonucunda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Bir nebzede olsa bunun önüne geçmek için düşünülen HOB! uygulaması Doğuş Otomotiv tarafından geliştirilmiştir. İlk defa Kadıköy belediyesi tarafından uygulamaya konan Kadıköy Bisiklet Festivali’nde tanıtılan HOP!,  uygulamanın bi sonraki güncellemesinde araç sürücülerinin bu uygulamayı kullanmasına gerek kalmayacak.

Böylece bisiklet sürücüsünü görmeden dönüş yapan, aniden sağ şeritte duran, durağan haldeyken etrafını kontrol etmeden kapılarını açan araç sürücüleri uyarılıyor. Uygulama birçok bisikletinin aynı anda geçmesi veya yakın sürelerde geçmesi halinde ise akıllı bir algoritma ile sürücüyü rahatsız etmeyecek şekilde optimize çalışıyor.

İlk kez Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kadıköy Bisiklet Festivali’nde tanıtılan HOP!, uygulamasının sonraki fazlarında araç sürücülerinin uygulamayı indirmelerine gerek kalmayacak şekilde geliştirilmesi öngörülüyor. Roy+Teddy Dijital Pazarlama Ajansı tarafından ortak geliştirilen HOP uygulamasını mobil telefonunuza indirmek için hop.trafikhayattir.com adresini ziyaret etmeniz gerekmektedir.

THN – teknolojihaberim.net

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir