Kategoriler
Yazılım

Chrome otomatik oynatılan videoları durduracak

Google’ın geliştirmiş olduğu popüler İnternet tarayıcılarından olan Chorome 64 ile birlikte yepyeni özelliklerle geliyor. Özellikle otomatik oynatılan videolar kullanıcılar rahatsız olmaktadırlar. Peki, Google Videolar üzerinde ne gibi çalışmalar yürüyecek?

Son zamanlarda internet siteleri tarafından ve sosyal medya sileri tarafından otomatik videolar ciddi bir şekilde artış yaşanması, bu durum internet kullanıcılarını rahatsız ettiği gerekçesiyle Google, yeni bir önlem alıyor.

Kullanıcıların en çok tercih ettiği Chrome ile artık bu tür videoların önüne geçmesi için gerekli çalışmaları başlatığı ortaya çıktı. Kullanıcılara en iyi deneyimi yaşatabilmek için sürekli güncel olan Google, Chorome 64 güncellemesiyle bununda önüne geçecek.

Otomatik oynatılan videoların sesi kapatılacak!

Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız Choreme 64güncellemesi hakkında detayları paylaşmıştık. 2018 ocak ayında yayınlanacak olan yeni tarayıcı ile artık otomatik oynatılan videoların sesini kısabileceksiniz. Yani ayarlar kısmından yapılan kısa bir işlem sonrası videoların sesini duymayacaksınız.

Bilindiği üzere reklam amaçlı konulan bu tür reklam amaçlı videolar hoparlörün sesi açık olduğunda ciddi rahatsızlık vermektedir. Kullanıcılar daha önce ziyaret etmediği yada pek nadir giriş yaptığı sitelerdeki bulunan videoların önüne geçilmiş olacak.

Mounir Lamouri, tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcıların davranış ve hareketlerini analiz ederek ve en sık ziyaret ettiği siteleri çözümleyerek bu sitede ki videoların otomatik olarak oynatılmaya devam edeceğini ifade ediyor.

Bununla birlikte kullanıcıların isteklerine göre ayarlanmış olan bu uygulamayı dilediğiniz zaman açma ve kapatma yetkisine sahip olacak. Yapılan diğer bir açıklama ise bu uygulama sayesinde enerji ve veri tüketimi sağlanacağı konusunda ifadede bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir