Kategoriler
Yazılım

Cep Telefonu Oyun Uygulamaları

Cep telefonları hayatımıza renkli ve sesli muhteşem oyunları soktu. Google, Apple ve Windows bu platforma zemin hazırlayan en büyükler.

Geleceğin taşınabilir konsolları Android ve IOS

Kullandıkları işletim sistemi üretilen uygulama ve kodlara uygun olarak çalışarak milyonlarca kişinin interaktif uygulamalar dahil keyifli anlar geçirmesine vesile oluyor. Cep telefonu oyun uygulamalarının algoritması, kodlama yapısı, kullanıcı deneyimi tecrübesi giderek arttı ve gelişmiş özelliklere sahip oyunlar ortaya çıktı.

Cep telefonu oyun uygulamaları temelde java diline dayanılarak kodlanmaktadır. Java haricinde farklı kodlama seçenekleri de mevcut. Android ve İos tabanlı sistemlerde çalışan bu biçimler uygulama içerisindeki basamakları, adımları, seviyeleri, renkleri, stilleri ayarlamamıza olanak sağlar. Yeni başlayanlar başlangıçta temel basit içeriklerle uygulama yapabilirler. Bunun için kullanılacak olan bilgisayar üzerinde alan oluşturmak ve gerekli programları temin etmek yeterlidir.

Cep telefonu oyun uygulamaları seviyelerden oluşmaktadır. Her seviye için belli değeri elde etmeniz gerekiyor. Değerleri karşılayan ise puan veya para birimi. Biriken puanlarınız ekranda takip edilebilir. Günümüzde çocuklar dahil milyonlarca tekil kullanıcı cep telefonu oyunları ile vakit geçiriyor. Hal böyleyken uygulama geliştiriciler işin ticari kısmını büyüterek uygulama içerisine satın alma bölümleri eklediler. Satın alma bölümleri ile oyun severler daha fazla can alma, gerekli teçhizat için altın satın alma veya çeşitli ödeme kanallarına başvurabiliyor.

Gün geçmiyor ki yeni uygulamalar ve oyunlar çıkmasın. Bu uygulamalardan bir kısmı size online oynama imkanı da sağladığından farklı tablet ve bilgisayarlardan da oyun keyfini sürdürebiliyorsunuz. Farklı cihazlardan aynı oyunu oynamak için ise ya üye girişi yapacaksınız ya da cep telefonunda kullandığının e-mail adresi ile tüm oyunlara aynı girişi yapacaksınız. Oyunların bağımlılık yaptığı ve saatlerce kendisini oynattığı ise bilindiğinden sağlığınızdan olmayın önerisinde bulunuyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir