Kategoriler
Teknoloji

Bilgisayar Oyunları ve Teknoloji

Bilgisayar oyunu tutkunları ve oyun severler için birbirinden güzel bilgisayar oyunları üretiliyor. Oyun üretici şirketler geliştirdikleri özel kodlamalar ile belli bir potansiyel kitleye ulaşınca şirket yatırımlarını ve reklamlarını arttırarak yayılıyor. Tabi ki oyunlar arasında da ilkler unutulmuyor. Counter Strike bunlardan birisi. Halen milyonlarca kişi bu oyunu oynuyor.

Bilgisayar Oyunları sürekli gelişiyor

Teknolojinin yaşadığı gelişmeleri bilgisayar oyunlarında da görüyoruz. Gelişmiş çözünürlüğe sahip monitörler ve ekran kartları üretimi beraberinde bu sistemlere uyumlu oyunları da getirdi. Yüksek kaliteli oyunlar adeta oyunun içerisinde hissettiriyor. Bir oyunu oynarken sanki o oyunun içerisinde yaşıyormuş hissi ile oynamak zaten en zevklisi.

Teknoloji şirketlerinin ürettiği bilgisayar oyunları genellikle seviyeler üzerine kurulu. Her seviyede belli bir puan ya da para biriktirerek ilerleyebiliyorsunuz. İstenilen puan ya da para elde edilemezse bir sonraki seviyeye geçemezsiniz. Bazı bilgisayar oyunları ise takım halinde oynanmaktadır, bir tarafın galip bir tarafın mağlup sayıldığı bu tarz oyunlarda tüm rakibi öldürmeniz gerekir.

Bilgisayar oyunları bağımlılık da yapıyor. Yapılan araştırmalar günde 1 saat oynanacak oyunların çocukların zekasını geliştirdiğini ortaya çıkardı. Ancak ülkemizde bilgisayar oyunu oynayanların bağımlılık seviyesinde saatlerce oyun oynadığı görülüyor.

İnternetin yaygınlaşması ile oyunların online hale getirilmesi oyunları daha zevkli hale getirdi. İnternet üzerinden oynanan oyunlarla sürekli güncelleme alabiliyorsunuz. Ayrıca sistem üzerinden yeni arkadaşlarla beraber oyun toplulukları kurma imkanı da var. Tüm çevrimiçi oyunlar size satın alma imkanı da sunuyor. Ekstra özellik ya da can sahibi olmak isteyenler için belli bir ücret ya da puan karşılığı ek hak veriliyor. Bu da oyun geliştiricileri için büyük gelir kapıları açmaktadır.

Teknolojinin 3D alanında gelişmeye devam etmesiyle bilgisayar oyunlarının da daha sanal hale geleceğini tahmin etmekteyiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir