Kategoriler
Yazılım

Cep telefonlarında bilinmeyen gizli kodlar

Cep telefonu kullanıcılarının bilmediği birçok kodun anlamı hakkında sizlere buradan bilgi vermek istiyoruz. Elimizden düşürmediğimiz cep telefonlarının gizli menüsünde bulunan gizli kodların anlamlarına bakarak sizlerde konu hakkında detaylı bilgi alma fırsatını yakalamış olacaksınız. Bu yüzden bugün sizlerin işine yarayacak olan 4 farklı kodun anlamı hakkında detaylı bilgiler sunalım. Özellikle telefonunuzun güvenliği konusunda sizlere detaylı bilgi sunacak olan bu kodları cep telefonlarınız da kullanarak sizlerde konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

*#21# kodu
Cep telefonlarınızın arama bölümüne giriş yaptıktan sonra bu kodu yazmanız mesajlarınızın veya aramalarınızın bir başka cihaza yönlendirilip yönlendirilmediğinin bilgisini bizlere verecektir. Ancak burada bilmeniz gereken sadece bilgilerin hangi numara üzerine yönlendirme yapılacağı konusundadır.

*#62# kodu
Aslında en çok merak ettiğimiz konuların başında gelen sesli arama yönlendirmelerini öğrenmemiz için bizlere bilgi verecek olan bu kod sayesinde telefonunuza ulaşılmazken, veya meşgulken yönlendirilen numaranın ne olduğunun bilgisini bize vermektedir. Burada genellikle numaraların GSM operatörünüze ait olan bir numara olduğunu belirtmek istiyorum. Bu kodu yazdıktan sonra farklı bir numara karşınıza çıkacağından dolayı heyecana kapılmanıza gerek yoktur.

002# kodu
Dünya üzerinde yer alan bütün cep telefonlarında kullanılan bu kodun evrensel olduğunu belirtmek istiyorum. Bu kodu cep telefonunuza girmenizden hemen sonra sizlerde cep telefonlarınızdan yapılmış olan bütün yönlendirmeleri bu kod aracılığıyla silebilirsiniz. Çok fazla bilinmeyen bir kod olsa da son derece önemli bir işlevi bulunmaktadır.

*#06# Kodu
Bireylerin bulunan kimlik numaraları gibi her cihazında kendine ait bir numarası bulunduğundan dolayı bu kod aracılığıyla sizlerde cihazınıza ait olan İMEİ numarasını bu kod aracılığıyla öğrenme fırsatını bulmuş olacaksınız. Özellikle yeni telefon aldığınız zaman cihazın faturasında yer alan imei numarası ile bu kod ile karşınıza çıkan İMEİ numaralarını karşılaştırma yaparak orijinal olup olmadığına bakabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir