Kategoriler
Yazılım

Batı İOS, Doğu Android tercih etti

Batı İOS Doğu Android tercih etti. Evet Android kan kaybetmeye devam ediyor. Batı dünyası Android işletim sistemine dur dercesine İOS sistemini kullanıyor.

İOS VE ANDROİD

Mobil cihazların işletim sistemleri olan Android ve İOS işletim sistemleri arasında devam eden tatlı sert rekabetin bu yılda devam ettiği görülmekte. Ancak ABD yapılan araştırmada Android kanadı biraz daha zayıf düştü. Buna karşılık İOS ABD topraklarında daha saygın duruma geçti.

ABD pazarı şuan için yüzde 36.5’luk payla iOS hakimiyeti altında. En çok tercih edilen telefon modelleri olan IPhone 7 ve IPhone 7 Plus ile geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 5,8 oranında bir büyüme kayıt ederek İOS üstünlüğü sağlanmış oldu.

Doğu cephesinde ise Çin başta olmak üzere Güney Kore Android dedi. Android ABD‘de istediğini alamamış gibi gözükse de açığı Çin ile kapatıyor. Çin‘li kullanıcıların en çok tercih ettiği akıllı telefon işletim sistemli mobil cihaz ise Android oldu. Akıllı telefon satışlarının yüzde 83,4’üne sahip olan Android bir önceki yıla göre yüzde 4,3 büyüme kayıt etti.

Her ne kadar Android Avrupa kıtasında büyüme kayıt etse de maalesef ABD‘de bu başarıyı yakalayamadı. Gözüken o ki Android ve İOS arasındaki bu rekabet her daim devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir