Kategoriler
Yazılım

Android O Sürümü İçin Kararlı Sürüm Geliyor

Google tarafından geliştirilen mobil işletim sistemi Android, yenilenmeye devam ediyor. Son olarak Android Nougat çalışmasıyla beraber belli bir seviyenin üzerine çıkmayı başaran teknoloji devi Google’ın şimdiyse Android O işletim sistemi için çalışmalarını devam ettirdiğini biliyoruz. Geçtiğimiz hafta beta sürümlerinde de sona geldiği haberleri gündeme gelen Android O işletim sisteminin, herkese açık final sürümünün ne zaman geleceği konusunda ise sürekli iddialar konuşuluyordu. IFA etkinliğinden sonra final sürümünün yayınlanması beklenen yeni işletim sistemi sürümünün bu beklentileri ise değişmeye başladı. Yapılan yeni açıklamalara göre işletim sisteminin çıkış tarihi konusunda yeni bilgiler de paylaşılmış oldu.

Android O Final Sürüm Geri Sayımda

Daha önce yaptıkları paylaşımlarda Android konusunda iddialarını genelde tutturan Android kaynaklarından gelen yeni bilgilere göre Android O için bu kadar uzun süre beklemek gerekmeyecek. Bunun yerine yeni işletim sistemi sürümünün önümüzdeki hafta yayınlanması beklenmekte. Bundan sonraki kararlı sürüm olarak gösterilen yeni sürümün yayınlanmasına bir hafta kaldığının belirtilmesi de tek detay değil.

Android O

Bunun dışında akıllı telefonların Nokia 8 modeliyle beraber geleceği gibi iddialarda var. Nokia 8 modelinin ilk yeni mobil işletim sistemini kullanacak olan akıllı telefon olduğunun belirtilmesi de bir yandan Google ile Nokia ortaklığını gösterirken bir yandan Nokia’nın yeni amiral gemisi ne kadar iddialı olduğunu gösterecek.

Bakalım tüm bu detaylardan ve açıklamalardan sonra Google tarafından ya da Nokia tarafından resmi bir açıklama yapılacak mı? Şu an için yapılacak açıklamalar net olarak bilinemiyor. En azından iki firmadan birinin ise iddiaların doğrulanması adına mutlaka açıklama yapmasını bekliyoruz. Kesin tarih bilgisinin de bu şekilde elde edilmesi sağlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir