Kategoriler
Teknoloji Haberleri

Türkiye’nin En İyi Projesi Tablolar Konuşuyor Oldu

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, 60 kategoride, 1500 projenin başvuru yaptığı Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden “European Excellence Awards” kapsamında Mobil İletişim ve Uygulamalar kategorisinde “Kitaplara Ses” uygulaması ile finale kalırken, “Ülkeler ve Bölgesel Kampanyalar” kategorisinde ise Tablolar Konuşuyor projesiyle, “Türkiye’nin En İyi Projesi” ödülünün sahibi oldu.

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Hamdi Ateş, “European Excellence Awards” kapsamında “Türkiye’nin En İyi Projesi” seçilen Tablolar Konuşuyor ile ilgili olarak; “Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden birine Tablolar Konuşuyor gibi önemli bir projeyle layık görülmekten gurur duyuyoruz. Telefon Kütüphanesi kapsamında hayata geçirdiğimiz, Türkiye’nin görme engellilere yönelik ilk betimlemeli resim sergisi olan Tablolar Konuşuyor, tüm engelli bireylerin hayata eşit koşullarda tutunabilmesinin önünü açan bir proje. Projemizle, her biri sanat tarihinde ayrı bir öneme sahip 20 unutulmaz tabloyu, sesli betimleme yöntemiyle görme engelli sanatseverlerin beğenisine sunduk. Tablolar Konuşuyor’un, bilgiye erişimde fırsat eşitliğine dikkat çekerek toplum nezdinde farkındalığın geliştirmesine katkı sağladığını görüyoruz. Bu ödülle beraber de hedeflerimize ulaşmış olduğumuzu görmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Sesli Betimleme Derneği tarafından metinleri hazırlanan toplam 20 unutulmaz tablonun yer aldığı Tablolar Konuşuyor projesine medya, sanat ve siyaset dünyasından isimler de sesleriyle destek verdi. Bu isimler arasında yer alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gentile Bellini’nin Londra’daki Ulusal Galeri’de sergilenen Fatih Sultan Mehmet tablosunu seslendirdi. Projede yer alan diğer tanınmış isimler ise; Haluk Bilginer, Mustafa Sandal, Jülide Ateş, Nazlı Çelik, Arda Türkmen, Gülay Afşar, Cem Öğretir, Özge Uzun, Şeref Oğuz ve Arzum Onan oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir