Kategoriler
Teknoloji Haberleri

Opel’i satın alan Peugeot – Citroen durumdan memnun değil

Peugeot – Citroen tarafından geçtiğimiz Mart ayında satın alınan Opel için şirket memnun olmadığını dile getiriyor.  1.3 Milyar dolara satın aldıkları şirkete istinaden kandırıldıklarını ifade ediyorlar.

2017 yılınan Mart ayında satışı gerçekleşen Opel, dünyanın önemli markalarından biri. PSA tarafından satın alınan şirket, bu satın alma ile birlikte Volkswagen’in ardından dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden biri haline geldi. Ancak yapılan açıklamalara göre PSA Grubu bu durumdan pek memnun değil. Çinli ortaklarının finansmanı ile gerçekleşen satın alma sonrası ciddi anlamda mali yük oluşmuş durumda.

PSA Grubu yaptığı açıklamada satın alma öncesi belirtilen emisyon değerlerinin mevcut rakamların üstünde olduğunu belirtti. Emisyon değerlerinin son zamanlarda önem kazanması, şirketin ceza ile karşı karşıya kalmasına neden oldu. Avrupa Birliği 2020 yılında yapacağı kanun değişikliği ile birlikte emisyon değerlerini 130 gramdan 95 gram seviyelerine çekecek. Bu değerlere ulaşamayan araçların ise AB’ye satışı yapılamayacak.
PSA CEO’su Carlos Tavares tarafından yapılan açıklamada ise rakamlarda yanlışlık olduğu, bu rakamların uyuşmaması halinde büyük cezaya maruz kalacaklarını belirtiyor. Bu durumdan dolayı da General Motors’tan yarım milyar Euro’luk bir ödeme talep ediyorlar. Benzeri bir durumda emisyon değerlerinin uyuşmaması ile araç başına 10 bin euro gibi bir ceza kesilmişti. Eğer emisyon değerleri karşılanamaz ise PSA Grubu çok büyük bir ceza ile karşı karşıya kalabilir.
kaynak:http://dhbr.co/boZm

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir