Kategoriler
Teknoloji Haberleri

Apple’ı Hackleyen Türk Hacker 175 Bin Dolar İstiyor

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Apple‘ı hackleyen Türk hacker , 300 milyon kişinin bilgilerine ulaştığını iddia ediyor. Hazırladığı bir videoyu Youtube’a yükleyen hackerın bazı şartları var. Yaptığı açıklamaya göre Apple’ın iCloud hizmetinde bir açık bulduğunu ve milyonlarca kişinin bilgilerine ulaştığını belirtti. Hacker istediği şartların yerine getirilmemesi durumunda ise bilgileri sızdıracağını ifade etti. Şartlardan birinin de 175 bin dolar civarında Bitcoin veya iTunes hediye kartı olduğu belirtiliyor.

turk-hacker-kerem-albayrak-apple-icloud

Olay geçtiğimiz 2017 yılında yaşanmıştı. Mart ayında gündeme gelen habere göre, Türk hacker Kerem Albayrak Londra’da tutuklanmıştı ve ardından mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye götürülürken görüntüleri paylaşılan Türk Hacker’ın takım elbise ile duruşmaya katılması dikkat çekti. Mahkeme aldığı kararla Albayrak’ın serbest bırakılmasına karar verdi. Apple ve Albayrak arasında herhangi bir anlaşmanın yapılıp yapılmadığı konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Dailymail’in gündeme getirdiği haber  oldukça ilgi çekmiş durumda. Apple ise bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Kerem Albayrak’ın Turkish Crime Family  hacker grubunun lideri olduğu yönünde bilgiler mevcut.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir