Kategoriler
Sosyal

YouTube, ‘yanlışlıkla engellenmiş’ LGBT videolarını geri yükledi

Youtube, siyasi, lezbiyen, gay ve transseksüel gibi çok fazla gelen şikayetler üzerine yeni bir filtreleme getirerek yanlışlıkla silinen ‘LGBT’ videolarını geri yükledi. Bu filtre menin tamamen kullanıcı tarafından tekrar eskisi haline getirebilecek isteyen istediği zaman bu filtremeyi kaldırabilecek.

Fakat birçok önde gelen LGBT video yapımcısı videolarının hedef alındığını söyledi.
YouTube, bir hata düzelttiğini ve 12 milyondan fazla “istemeden filtrelenmiş” videoyu tekrar mevcut hale getirdiğini söyledi.
Platform, bazı video yapımcılarının reklam gelirlerinde bir düşüş fark ettiklerini ve içeriklerinin sınırlı modda engellendiğini fark ettikten sonra Mart aylarında eleştiride bulunmuştu.
Geniş kapsamlı filtre, içeriği açıkça belirtmemiş olsa bile videoları cinsellik ve cinsel kimlikle ilgili olarak bloke ettiği göründü.

Bir blog yazısında “Sınırlı modun, cinsiyet, cinsel kimlik, siyasi bakış açısı, ırk, din veya cinsel yönelim gibi bazı özelliklere dayalı kişilere veya gruplara ait içeriği filtrelememesi gerektiğini netleştirmek istiyoruz” dedi.

Şirket ayrıca, insanların haksız yere kısıtlanmış olduğunu düşündükleri videoları rapor etmesine izin vereceğini ve filtrelenecek içerik türleri hakkında daha fazla şeffaflık sunacağını belirtti.

Kısıtlamaya giren videolar
Alkol veya uyuşturucu veya alkol tüketimini gösteren videoların tartışılması
Seks hakkında ayrıntılı görüşmeler
Cinsiyet ve uyuşturucu dahil olmak üzere yetişkinlere yönelik temalar içeren müzik videoları
Şiddet tasvirleri, hatta haber videolarında bile.
Terörizm, savaş, suç ve siyasi çatışmalar gibi videolar

Youtube’u, daha doğru, izlenebilir hale getirmeye devam etmek ve şimdiye kadar genel Sınırlı Kipte zamanla daha iyi bir deneyim yaşamak için ilerleme kaydetmek istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir