Kategoriler
Sosyal

Google Brain’e Sürpriz Transfer

Apple ve Tesla firmalarında çalışmış olan Chris Lattner, yapay zekâ üzerine çalışmalar yapabilmek adına Google Brain’de iş hayatına devam edeceğini duyurdu. Apple’da bir süre liderlik yapan Chris Lattner, Tesla şirketine transfer olmuştu. Son yaptığı açıklamaya göre başarılı kariyerine Google’da devam edecek.

Swift dilini ortaya çıkartan ve Xcode geliştirici olarak çalışan Chris Lattner, kısa süre önce Tesla şirketinde çalışmaya başlamıştı. Haziran ayı sonlarına kadar da Tesla şirketinde çalışan Chris Lattner, Tesla firmasında oto pilot yazılımlardan sorumlu olarak çalışıyordu. Tesla firmasında 6 ay gibi kısa süreli olarak çalışan Lattner, ayrılma nedenini firmaya uyum sağlayamamak olarak bildirdi. Google Brain’de yapay zekâ araştırma departmanında çalışması beklenen Chris Lattner’ın Google’da sergileyeceği başarılı çalışmalar şimdiden merak ediliyor.

Google Brain Nedir? Ne Üzerine Çalışır?

Google Brain, Alphabet’e bağlı olarak çalışan, yapay zekâ araştırmaları ile bilinse de çalışma alanı oldukça geniş olan bir firmadır. Dünya çapında büyük çalışmalara imza atan Google Brain’in Chris Lattner transferi ile adından daha çok söz ettireceği düşünülüyor. Google Brain’in yapay zekâ alanındaki başarılı girişimlerine devam etmesi bekleniyor. Ayrıca Google Brain’in önümüzdeki günlerde yapay zekâ deneyimlerini geliştirmek adına çalışmalar yapması da bekleniyor.

Chris Lattner’ın Yapay Zeka Merakı Onu Bu İşe Yönlendirdi

Yapay zekâya karşı ilgisinden çokça bahseden Chris Lattner, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımlar ile yapay zekânın herkesin kullanabileceği zararsız bir teknoloji haline getirilmesi için çalışacağını bildirdi. Yapay zekânın demokratikleşmesi adına çaba sarf edeceğini aktaran Lattner’ın yeni işi için oldukça hevesli olduğu gözlerden kaçmadı. Google Brain’de mühendis lideri olarak görev yapacak olan Lattner’ın yapay zekâ teknolojisi adına atacağı adımları kısa süre içinde tüm dünyaya duyurması bekleniyor.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir