Kategoriler
Sosyal

Facebook yeni Watch video servisini açıkladı

Facebook yeni Watch video servisini açıkladı ve uzun süredir akıllardaki soru işaretlerine son verdi. Facebook’un Watch video servisi Google’ın YouTube’na rakip olarak görülmekte.

Şuan dünyanın en çok potansiyeline sahip sosyal paylaşım platformu olan Facebook günlük 2 milyar kullanıcısına yeni Facebook Watch video servisini sunmaya hazırlanıyor. Enyetkili ağızdan gelen bilgiler ışığında yakın tarihte ADB de test denemelerine başlanacak.

Facebook flaş video servisi Watch duyurusu ile uzun zamandır sancılı dedikodulara son noktayı koymuş oldu. Yayın hayatına yakında başlayacak olan Facebook Watch 2 milyar ve daha fazla kullanıcı için neler sunacak.

Facebook Watch video servisinin özellikleri

Facebook Watch video servisi Facebook’un Watch sekmesi altında yer alacak ve tıpkı YouTube gibi kullanıcıların videolara erişimine izin verecek. Facebook bir çok video içerik üreticisi ile anlaşmaya gitti ve gün geçtikçe de bu sayının arttırılmasını planlamakta.

Facebook bu video servisi ile de kendi kazancını katlamayı planlıyor. Buradan elde edilecek reklam gelirlerinin %45’ini Facebook alırken %55’lik dilimi yayıncı kuruluşa verecek. Bu yüzden anlaşmalar şu aşamada öncelik TV şovlar olacak şekilde ilerliyor. Anlaşma detaylarında önemli nokta ise yayıncı kuruluşların ilk gösterimleri Facebook Watch üzerinden olacak. Bu şekilde servisin kullanımına destek verilmesi ve kullanıcı kitlesini bu servisi kullanmaya alıştırılması planlanıyor. Kullanıcı kitlesi tıpkı YouTube kanallarına abone yöntemi gibi Watch’a da abone olabilecek ve ötesinde yayıncı kuruluşu ile iletişime geçebilecekler.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, çalışmaların hızla sürdüğünü test deneyimlerinin ABD de olacağını belirterek bu video servisi ile kullanıcılar beğendikleri TV programlarını izlerken bir yandan da arkadaşları ile sohbet edebileceklerini hatta aynı TV programlarını izleyen diğer kullanıcılar ile grup oluşturarak fikirlerini paylaşabileceklerini söyledi.

THN- teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir