Kategoriler
Sosyal

Facebook Messenger Kullanımı Instagram’ı geride bıraktı

Facebook kullanımı Instagram’ı oldukça geride bırakmayı başardı. Dünya genelinde oldukça yoğun kullanıcı kitlesine sahip olan Facebook bu başarısını Facebook Messenger ile iyice pekiştirmiş oldu. Facebook Messenger Facebook’un başarısının pekişmesinde kilit rol oynamı durumda. Facebook mevcut arkadaş listenizde yer alan bütün kullanıcılarla sohbet etmenizi sağlayan mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger, geçtiğimiz yaz elde ettiği rekoru egale ederek, yeni bir rekora imza attı.

Kullanıcılara kolay bir şekilde iletişim imkanı sağlayan Facebook Messenger, geçtiğimiz dönemde 1 milyarlık kullanıcı sayısına ulaşarak bir rekor kırdı ve aradan bir yıl geçmemesine rağmen bu sayı 1,2 milyarlık kullanıcı sayısına ulaşarak Instagram‘ın kullanıcı sayısını oldukça geride bıraktı.

Bunun sebebi olarak görüntülü durum güncellemeleri, mesaja emojiler ile  cevap verebilme ve ödeme yapabilme gibi kullanıcılara sunulan birçok özelliğin, bu durumda bir etkisinin olmadığı ve bu artışın asıl sebebinin; internet bağlantısı yavaş veya akıllı telefonu eski olanlara özel olarak hazırlanan Facebook Messenger Lite olduğu edindiğimiz bilgiler arasında.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir