Kategoriler
Mobil

Samsung Galaxy S8 – Samsung Galaxy S8+ Karşılaştırması

Samsung’un yeni nesil amiral gemisi telefonlarının kullanıcıların tarafından merak ettiğiniz özelliklerini buradan karşılaştırmak istiyoruz. 2017 yılında kullanıcıların hizmetine sunduğu yeni nesil Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy S8 + modellerinin fiyat ve diğer teknik farklılıkları hakkında aklınıza takılanları buradan açıklayalım.

Samsung Galaxy S8 modeli fiyat olarak 4 Bin TL ile kullanıcıların hizmetine sunulmuşken Samsung Galaxy S8 + modeli ise 5 Bin TL ile karşımıza çıkmaktadır. Arada bulunan Bin TL’Lik fiyat farkının hangi özelliklerden kaynaklı olduğunu açıklayarak başlamak istiyorum.

Samsung Galaxy S8 Ekran özellikleri
5.8 inç ekran boyutun bulunan telefonun QHD+ ekran çözünürlüğü yani 1440 x 2960 piksele denk gelen çözünürlüğü kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. 570 PPI ekran piksel yoğunluğu yer alan telefonda Süper AMOLED Ekran bulunmaktadır. Gorilla Gallas 5 kullanılan ekran dayanıklılık modelinde ekran gövde oranı ise 84.2% ‘lik bir kullanım alanı sunmaktadır.

Samsung Galaxy S8 + Ekran özellikleri
6.2 inçlik oldukça yüksek bir ekran boyutu tercih eden firmanın da ekran çözünürlüğü 1440 x 2960 QHD çözünürlükte karşımıza çıkıyor. Ekran Piksel yoğunluğu bakımından 539 PPI olan telefonun Süper AMOLED ekranı bulunmaktadır. Gorilla Glass 5 bulunduran tercih eden firmanın ekran gövde oranı ise Samsung Galaxy S8 modeline göre biraz düşük ve 83.33% lük bir kullanım alanı sunmaktadır. Ekran konusunda Samsung Galaxy S8 modeli Samsung Galaxy S8 + modeline göre ekran yoğunluğunda ve ekran gövde oranında biraz daha üstün konumda karşımıza çıkıyor.

BATARYA ÖZELLİKLERİ

Samsung Galaxy S8 bataryası
3000 mAh gücünde batarya ile kullanıcıların karşısına çıkan bu telefonda hızlı şarj özelliğinin yanı sıra kablosuz hızlı şarj özelliği de bulunmaktadır. Konuma süresi olarak 20 saatlik bir süre yeterli olan bu bataryanın WİFİ kullanımında ise 14 saatlik bir internet bağlantısı karşımıza çıkmaktadır.

Samsung Galaxy S8 + bataryası
3500 mAh kapasitesinde üretilen bu telefonun 3 G internet hızı açıkken konuşma süresi 24 saatlik bir kullanım sunmaktadır. WiFİ kullanımında ise 15 saatlik bir performans sunarak Samsung Galaxy S8 modeline göre biraz daha üstün bir kullanım alanı sunmaktadır. Hızlı şarj ve kablosuz şarj özelliklerini de barındıran Plus modeli batarya konusunda üstün bir kullanım sunuyor.

KAMERA ÖZELLİKLERİ
Samsung Galaxy S8 Kamerası
Ön kamerada 12 MP çözünürlük bulunan telefonu kamera özellikleri say say bitmez. Bu yüzden piyasalarda bulunan en iyi kamera özelliğine sahip olduğunu bilmeniz yeterli olacaktır. LED flaş teknolojisi kullanılan telefonu Diyafram açıklığı ise F1, 7’dir. 4 K video çekim konusunda sunduğu 2160 piksel çözünürlüğü ise gayet başarılı bir çekim sunmaktadır. Ön kamera konusunda 8 MP çözünürlük sunarak gayet başarılı Selfie fotoğraflar çekmenize yardımcı olacak olan Samsung Galaxy S8 modelinin Samsung Galaxy S8 + modeli ile yanı kamera özeliklerine sahip olduğunu belirtmek istiyorum.

TEMEL DONANIMLARI
Samsung Galaxy S8 Temel özellikleri
Yonga Setinde Samsung Exynos 9 Octa 8898 kullanan telefonun 8 çekirdekli işlemcisi ve 2.3 GHZ hızında CPU Frekansı bulunmaktadır. Antutu testinden aldığı 174 .000 Puan telefonun liderlik koltuğuna oturduğunu göstermektedir. 4 GB RAM kapasitesi bulunan telefonun dahili depolama alanı ise 64 GB’lık bir kullanım alanı sunmaktadır. Maksimum olarak ise 256 GB’ a kadar artan kapasitesi bulunan telefonun RAM tipinde tercih edilen ise LPDDR4’dür. Diğer chip setleri olarak ise Snapdragon 835 iki telefonda da kullanılmaktadır.

Samsung Galaxy S8 + Temel özellikleri
Samsung Galaxy S8 modeli ile aynı özeliklere sahip olan telefonda herhangi bir donanım farklılığının bulunmadığını buradan belirtmek istiyorum. İşletim sistemi olarak iki telefonda da Android 7.0 ile gelecek olan bu telefonun fiyat olarak arasında bulunan Bin TL’Lik farkın çok fazla olduğunu belirtmek istiyorum. Hemen hemen aynı özelliklere sahip olan iki telefonda göze çarpan en önemli farkın batarya konusunda ve ekran boyutu konusunda olduğunu buradan açıklamak istiyorum. Hatta Samsung Galaxy S8 modeli Samsung Galaxy S8 + modeline göre ekran gövde oranında daha fazla bir kullanım alanı sunuyor ve aynı zamanda 18 gr daha hafif olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir