Kategoriler
Sosyal

Facebook Gençleri Geri Kazanmak İçin Uğraşıyor

Facebook uygulamasını kullananların sayısı her ne kadar artasada genç kitle Facebook’tan uzaklaşmaya başladı. İşte Facebook ekibi bunun için yeni bir uygulama sunmak istiyor.

Günümüzün en büyük sosyal medya sitelerinden Facebook, insanlar tarafından her ne kadar sevilsede son zamanlarda genç kitle tarafından pek ilgi görmüyor. Bunun bir numaralı sebebi de Facebook’u kullananların yaş ortalamasının çok yükselmesi…

Artık pek çok ebeveyn Facebook kullanıyor ve hatta emeklilerin de Facebook kullanma oranlarında ciddi bir artış var. Bunun yanında mesajlaşmak için Facebook Messenger uygulamasını kullanma zorunluluğu genç kullanıcıları bir hayli iten bir nokta oldu.

İşte bu gibi sebeplerden Facebook, yeni bir uygulama sunma kararı aldı.

FACEBOOK TALK GELİYOR!

Facebook Talk uygulaması, gençleri hedef alan özel  bir mesajlaşma uygulaması olacak. Bu uygulama üzerinde 13 yaş üzeri gençler bulunacak. Aynı zamanda 18 yaş üzeri genç yetişkinler de uygulamayı kullanabilecekler. Ancak uygulamanın yaş kitlesinin gençlere hitap eden şekilde tutulmasına özen gösterilecek.

Facebook Talk uygulamasına üye olmak için kullanıcıların illa bir Facebook profili sahibi olması da gerekmeyecek. Böylelikle Facebook Talk’ın Facebook uygulamasından bağımsız olarak çalışacağı düşünülüyor.

BU HAMLE DOĞRU BİR HAMLE Mİ?

Facebook tarafından geliştirilen bu yeni hamle, elbette Facebook ekibi tarafından yapılan pek çok araştırma ve bazı görüşler üzerine atılmıştır ancak medya dünyasından baktığımızda kullanıcıları istedikleri gibi çekemeyecekler gibi gözüküyor. Çünkü gençler artık Facebook’tan ve onun yan uygulamalarından ciddi ölçüde sıkıldılar ve farklılıklar arıyorlar. Ve Facebook Talk, yalnızca bir mesajlaşma uygulaması olduğu taktirde WhatsApp varken pek kullanılmayacaktır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir