Kategoriler
Oyun

Söylediği Kelime Yüzünden E-Spor Takımından Atıldı

Toronto Esports takımının oyuncusu, söylediği bir kelime yüzünden e-spor takımından atıldı.

Bilindiği üzere oyun dünyasında e-spor giderek yaygınlaşıyor. Artık oyuncular e-spor sayesinde kendilerine bir kariyer yapabiliyorlar. İşte Toronto Esports’de kariyerini sürdüren bir isim olan Vaughn, ağzından çıkan bazı kelimeler yüzünden kariyerinden oldu.

NİGGER KELİMESİ PAHALIYA PATLADI

Irkçı söylemler nedeniyle zaman zaman büyük tartışmalar ortaya çıkabiliyor. Eskiden ırkçılığa çok daha fazla rastlanırken artık günümüzde ırkçılık kınana bilen, cezalandırılabilen bir şey oldu. Bunun bir örneği de e-spor dünyasında yaşandı. Owerwatch oyunu oynarken rakibinden ardı ardına darbeler alan ve bu duruma çok sinirlenen e-sports oyuncusu Vaughn, ardı ardına ‘Nigger’ kelimelerini söyleyerek bağırmaya başladı. Çok sinirlenen Vaughn, o an Twitch yayınında olduğunu unutmuştu veyahut yayında olmasını umursamadı bile.

Vaughn’ın ettiği ırkçı küfürleri dinleyen yayıncılardan biri de hemen bu durumu kayıt altına alarak YouTube platformunda paylaştı. Paylaşımın ardından oyuncuyu barındıran Toronto Esports kulübü bir açıklama yaparak Vaughn’ın takımdan atıldığını duyurdu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir