Kategoriler
Oyun

Xbox One S vs Xbox One Scorpio: Hangisi daha iyi?

Xbox One’ın son sürümü One S olarak biliniyor fakat bu çok fazla uzun sürmeyecek ve bu yıl içinde Scorpio kod adlı yeni Microsoft konsolu çıkacak. PS4 Pro’ya rakip olarak gösterilen Xbox Scorpio ve Xbox One S kıyaslaması yapıp, hangi konsol daha iyi sorusuna yanıt arayacağız.

Xbox One S vs Xbox One Scorpio: Fiyat

Scorpio hakkında en merak edilen tabii ki fiyat konusu. Xbox One S, açıkçası şu an gayet makul fiyatlarla satılıyor ve 1200 TL civarına oyun hediyeli ve 500GB hafızalı sürümlerini bulmak mümkün. Scorpio hakkında ise şimdilik net tahminler yapmak ve ne zaman çıkacağını söylemek zor. Konsolun yılbaşından önce çıkması ve tam hâliyle E3 2017’de açıklanması bekleniyor. Dolayısıyla çıkış tarihi olarak da Haziran-Aralık aylarını gösterebiliriz. Pek çok analist, Scorpio’nun yurt dışında 500 dolar civarı bir fiyatla satılacağını öngörüyor.

Xbox One S vs Xbox One Scorpio: Özellikler

Hem Xbox One S’in, hem de Xbox Scorpio’nun özelliklerini net olarak biliyoruz ve şu da kesin ki, Scorpio çok ama çok daha güçlü bir oyun konsolu olacak. Cihazda sekiz çekirdekli bir işlemci yer alırken, her çekirdek de 2.3GHz hızında. Bu rakam Xbox One’da ise 1.75GHz olarak karşımıza çıkmaktaydı.

En büyük geliştirme ise ekran kartında yaşanmış. Cihazda 40 hesaplama ünitesine sahip, her biri 1172MHz hızında çalışan bir AMD çip yer alıyor. Xbox One S’de ise sadece 12 ünite ve 914MHz yer almaktaydı. Diğer yandan Scorpio’da 12GB GDDR5 RAM var ve One S’de ise bu 8GB DDR3 RAM olarak karşımıza çıkmakta. Son olarak da, Scorpio 1TB varsayılan sabit diskle satılacakken, Xbox One S’in 500GB modelleri de yer almakta.

Güç kıyaslamasında görüyoruz ki, Scorpio tüm oyunları daha iyi grafiklerle ve yüksek çözünürlüklerle oynatabilecek. Tabii ki asıl hedef 4K çözünürlük ve 60fps.

Xbox One S vs Xbox One Scorpio: Oyunlar

Bir konsol ne kadar güçlü olursa olsun, alınması için en önemli sebep exclusive denilen, o cihaza özel oyunlardır. Scorpio tamamen yeni bir konsol olmadığı için, kendine özel oyunlar olmayacaktır fakat Xbox One’da hâli hazırda yer alan Halo 5, Gears of War 4, Halo Wars 2 ve Forza Horizon 3 gibi popüler oyunlar burada da yer alacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir