Kategoriler
Nasıl yapılır

Galaxy S8 ile Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Galaxy S8 çıkmasıyla birlikte bir çok soruyu beraberinde getirmektedir özellikler telefonda ekran görüntüsü almak isteyen kullanıcılar bu konuda zorlanmaktadır.

Telefon teknolojisi her gün daha da çok gelişmeye başlamıştır, daha önceki yıllarda dokun matik ekran telefon yoktu kısa bir süre içerisinde akıllı telefonlar icat edilip kullanılmaya başlandı. Akıllı telefonların bizlere sundukları binlerce özellikler bulunmaktadır, fotoğraf çekmek, hızlı bir şekilde mesajlaşmak, görüntülü iletişim kurmak, sosyal medya hesaplarımıza anında bağlanmak, telefonumuzu bilgisayar gibi kullanmak bu özelliklerden sadece birkaçı olarak düşünülür. İnsanlar bütün işlerini akıllı telefonlar sayesinde yerine getirmektedirler, akıllı telefonlar günümüzde insanlara hayatta birçok kolaylık sağlamaktadır, not almak, yazı yazmak, ajanda düzenlemek de bunlardan bazılarıdır. Ekran görüntüsü almak ise, akıllı telefonların en çok kullanılan bir özelliğidir, ekran görüntüsünü ekranımıza düşen görüntüyü yakalamak, kaydetmek, not almak için telefonumuz vasıtası ile anında kaydedebiliriz.

 

Ekran görüntüsü, telefonumuza indiremediğimiz bazı fotoğrafları, yazıların bazı bölümlerini ya da tamamını galeri bölümüne kayıt eden bir işlemdir. Ekran görüntüsü yakalamak her akıllı telefonun özelliğine göre değişiklik göstermektedir. Bazı telefonlarda ekran görüntüsü alma işlemi orta tuş, ses açma tuşu, ses kapama tuşu ya da diğer kısa yollar yöntemiyle sağlanabilir.

galaxy-s8-ekran-goruntusu alma

Galaxy S8 ile Ekran Görüntüsü alma

Samsung model telefonlarda ekran görüntüleri ses açma ve ses kapama tuşuna aynı anda basılarak alınabilir. Ya da orta tuş ve ses açma ya da kapama tuşuna basılarak alınır. Samsung Galaxy S8 modelinde ise yan tuşlar olmadığı için ekran görüntüsü almak zor bir hale gelmektedir. Tuşsuz Galaxy S8 modeli kenarlardaki ve ortadaki tuşların kaldırılması ile telefona daha şık bir görünüm katmıştır. Akıllı telefonların genelinde insanlar ekran görüntüsü almak için ses açma tuşu ve ses kapama tuşunu kullandıklarından bu telefonda alışılmadık bir durumla karşılaşılacaktır. Galaxy S8 tuşsuz modelinde ise ekran görüntüsü almak istendiği zaman telefonun ekranını avuç içinde kaydırmak yeterli olacaktır. Tuşsuz Galaxy S8 modelinde ekran görüntüsü almak bu kadar basit bir işlemdir.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir