Kategoriler
Nasıl yapılır

Telefondaki bilgileri nasıl silerim (Geçmişi silme)

Akıllı telefonların ve çeşitli cihazların çıkması ile birlikte kullanıcıların çoğu kişisel bilgileri depolama servisleri tarafından korunsa da kimi kötü niyetli yazılımlar bir virüs oluşturarak cihazlara girmenin bir yolunu bulmaktadır. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için cihazlardaki bütün geçmişlerin silinmesi gerekmektedir. Android cihazınızdaki tüm geçmişinizi vasıl silersiniz? Konusu bir kaç uygulama ile birlikte yapılabilmektedir.

  1. Facebook

Çoğu kişinin kullandığı sosyal medya araçlarından biri olan Facebook üzerinden yapılan aramaların silinmesi için uygulamanın üst bölümüne yer alan arama butonuna tıkladıktan sonra “Düzenle” kısmına giriş yapılması gerekmektedir. Bu bölümde ise “Hareketler Dökümü” sayfasına giriş yapılarak “Arama Geçmişini Sil” butonuna tıklandıktan sonra bütün arama geçmişinin kaldırıldığı görülecektir.

  1. Bildirim

Notification History uygulaması yardımı ile birlikte cihaza gelmiş olan bütün bildirimlerin geçmişinin silinebilmesi mümkündür. Uygulamanın yüklenmesinin ardından “Settings” bölümünde yer alan “Auto Parge” kısmına tıklandığınızda cihazdaki bütün bildirim geçmişleri silinmektedir.

  1. Google Chrome

İnternet tarayıcısı olarak Chrome uygulamasını kullanan kişilerin arama verilerine dair bütün geçmişlerini silebilmeleri için tarayıcının üst sağ bölümünde yer alan üç noktalı bölgeye tıklanması gerekmektedir. Ardından “Geçmiş” sekmesine tıklanarak tarama geçmişinin temizlenmesi mümkün olmaktadır.

  1. Play Store

Play Store mağazında yapılan kişisel aramaların silinmesi için uygulamaya giriş yapıldıktan sonra “Ayarlar” bölümünde yer alan “Yerel Arama Geçmişini Temizle” butonuna tıklandığında geçmişe dair yapılan bütün aramaların silindiği görülecektir.

  1. Arama

Telefonların arama geçmişlerine dair olan bilgiler anlık olarak silinebileceği gibi birikmiş olan aramaların tek tek silinmesi zor olduğu için bu işlem toplu olarak da yapılabilmektedir. Arama kısmında yer alan sağ üst tarafta yer alan üç noktalı bölgeye tıklandığında “Arama Geçmişini Temizle” butonuna tıklanması yeterli olacaktır.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir