Kategoriler
Nasıl yapılır

PS4 Oyunlarını PS4 Pro’ya Aktarma

Kasım 2016 tarihinde piyasaya çıkan Sony Ps4 Pro, yeni nesil bir konsol olmamakla beraber Sony Ps4 konsolunun geliştirilmiş ve 4K destekler hale getirilmiş hali. Fiyatı Ps4’e göre daha pahalı olsa da 4K televizyona sahip olanlar için gayet iyi oyun deneyimi sunacağı kesin görünüyor. Elinde daha önce Ps4 konsolu olmayanlar için problem yok ama önceden Ps4 konsolu sahibi olup da oyunlarını ve eski konsolun içindeki PS4 Oyunlarını PS4 Pro’ya Aktarma işlemini yapacaklar yöntemini bilmek zorunda.

Ethernet Kabloyla Transfer Nasıl Yapılır?

Belirtmek gerekir ki PS4 oyunlarını PS4 Pro’ya aktarmak çok kolay. Önceden olsaydı usb bellek yoluyla bu işlem uzun zaman alacaktı veya PSN’ e girip eldeki oyunların yeniden indirilmesi gerekecekti. Oysa şimdi 2 konsolu birbirine Ethernet kablo ile bağlayıp jet hızıyla veri aktarmak mümkün.

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, 2 konsolun sahip olduğu sürümlerinin de 4.0 veya daha üstü sürüm olmaları. Aksi halde bu işlem yapılamıyor. Versiyonlar 4.0’ten düşükse öncelikle sistem güncellemesi yapılarak sistem versiyonu en üst versiyona yükseltilmeli. En üst versiyona yükseltilmek istenmiyorsa 4.0 veya daha üst ama en üst sürümden daha düşük olan sürümleri download edip usb bellek ile yükseltme yapmak ta mümkün. Bu arada Ps4 ve Ps4 Pro konsolları Ethernet girişlerinden birbirlerine Ethernet kablo yardımıyla bağlanır ve ardından 2 konsolla da aynı ağ üzerinden kablosuz veya kablolu internet bağlantısı kurulur. Sonra Ps4 Pro konsolundan PSN hesabına Ps4 konsolunda kullanılan hesap ile giriş yapılır. Buraya kadar işlemler sorunsuz yapıldıysa sorulan ”eski konsolunuzdaki verileri aktarmak istiyor musunuz? Sorusuna evet dendiğinde aktarma başlayacak ve kısa sürede tamamlanacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir