Kategoriler
Nasıl yapılır

Oyun Konsolu Ayarları Nasıl Yapılır?

Teknoloji dünyasının gelişmesiyle birlikte, birçok teknolojik alet çıkmış ve kullanıcıların beğenisini kazanmıştı. Bu teknolojik aletlerin başında ise 90’lı yıllarda atari olarak çıkartılan ve günümüzde 4K Ultra HD görüntüsüyle karşımıza çıkan oyun konsolları olarak bilinmektedir. Oyun konsolu olarak dünyada 2-3 tane firma bulunmaktadır. Bu firmalar arasında ise en çok tercih edilen Play Station ve Xbox olarak bilinmektedir. Konsollar her geçen yıl üstüne koyarak kullanıcılara en gerçekçi oyun deneyimini yaşatmak istemektedirler. oyun konsolu ayarları nasıl yapılır? sorusunun her marka için farklı cevapları bulunmaktadır.

Xbox Konsol Ayarları

Xbox konsolunda birden çok ayar bulunmaktadır. Sistem ayarları, dil ve tarih ayarları, görüntü ayarları, ses ayarları, oyun ayarları, internet ayarları, tema ayarları ve tuş ayarları bulunmaktadır. Xbox Play Station’a göre biraz daha karmaşık bir yapıya sahip oyun konsolu olarak bilinmektedir.  oyun konsolu ayarları nasıl yapılır? sorusunun xbox tarafından cevabı konsol kolunun üzerinde bulunan xbox simgesine tıklamanız gerekmektedir. Ekrana birden fazla seçenek gelecektir bu ekranda ayarlar kısmına girerek hangi ayarı yapabileceğinizi seçebilirsiniz. Bilmediğiniz ayarlar kısmını çok fazla kurcalamamanız gerekmektedir. Aksi halde oyun konsolunuz istemediğiniz işlemler yapabilir ve garanti kapsamından çıkabilir.

Play Station Konsol Ayarları

Sony firması tarafından yapılan Play Station dünyanın en çok satılan konsolu olarak bilinmektedir. Xbox’a göre daha anlaşılır bir yapıya sahip olması sebebiyle her yaşa hitap etmektedir. Play Station ayarları içerisinde bir çok tercih mevcuttur. Wi-fi ayarları, yazıcı ayarları, aksesuar ayarları, güvenlik ayarları, kullanıcı ayarları, müzik ayarları, video ayarları, resim ayarları, sistem güncelleme gibi ayarlar içermektedir. Ayarlara erişebilmeniz için kol ortasında bulunan PS düğmesine basmanız gerekmektedir. Ekran ortasında gelen ayarlar sekmesine tıklayarak konsolunuz ile ilgili ayarları yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir