Kategoriler
Nasıl yapılır

Mobil imza nedir, nasıl alınır?

Mobil imza ile Online yapılan işlemlerde rahatlıkla işlemler yapılabilmektedir. Resmi olarak geçerli olan mobil imza nedir ve nasıl alınır sorusuna yanıt arıyosanız haberimizin devamını okuyun.

İnsanlık başladığından beri imza denilen kavramın da var olduğu biliniyor. Özellikle yapılan iş ve işlemleri birer resmiyet kazandırmak, onları onaylamak için atılan imza, teknolojinin koşar adım ilerlemesiyle beraber değişme göstermeye başlamıştır. Mobil imza nedir sorusunun en kısa yanıtı ıslak imza yerine kullanılan imza çeşididir. Mobil imzanın ayrıntısı ve nasıl alınır? ile ilgili her türlü bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Mobil İmza Ne İşe Yarıyor, Nasıl Çalışır?

Mevzuatlarda kaleme alınan bir belgenin ya da yazıların belirli bir resmiyete kavuşması için kesinlikle istenen şart imzasının olmasıdır. İmza belgeyi düzenleyen kişinin kimliği anlamına geliyor. Bundan dolayı imza bazen zaman gibi ve sahtelerinin ortaya çıkma gibi problemlerde doğurabiliyor. Böylelikle güvenlik problemleri çıkabilmekte hatta büyük dolandırıcılıklar ya da en kısa haliyle bankalardan bile yerine para çekme işlemleri yapılabilmektedir. GSM operatörleri aracılığıyla sunulan imza hizmeti sayesinde kişinin imzalamak istediği belge için cep telefonuna bir şifre geliyor. Bu şifre ile mekândan bağımsız kılınarak saniyeler içinde belgenizi imzalaya biliyorsunuz.

Mobil İmza Nasıl Alınır?

Öncelikle mobil imza hizmeti GSM operatörleri tarafından sunulduğundan Turkcell, Vodafone ya da Türk Telekom hatlarından birine sahip olmanız şartı var. Bu operatörlerden mobil imza almak için belirli bir ücreti bu şirketlere ödemeniz gerekiyor. Bu sebeple hizmet ücretlidir.

Turkcell: Müşteri hizmetlerini arayarak ya da anlaşmalı bankaların internet şubesinden ön başvuru yaparak mobil imza alma işlemlerini başlatıyorsunuz. Randevu verilen tarihinde en yakın bayiye giderek kimliğinizle beraber mobil imzayı alabiliyorsunuz. Ücreti 6 TL’dir.

Vodafone: Noter onaylı kimlik fotokopisi ile en yakın Vodafone şubesine giderek başvuru yapabiliyorsunuz. Ücreti 5 TL’dir.

Türk Telekom: En yakın Türk Telekom bayisine giderek 8 TL. Karşılığından mobil imzalı hattınızı kolayca alabiliyorsunuz.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir