Kategoriler
Nasıl yapılır

Microsoft Kayıtlı Cihazlar Nasıl Kaldırılır?

Teknolojik gelişmeler günümüzde hızla artmaktadır. O hale gelmiştir ki artık bir cihazınızda oturum açtığınız vakit o cihaz ile başka cihazlar ilişkili hale gelebilmekte ve senkronize olma durumu gerçekleşmektedir.Yani bir nevi cihazınızda tanımlı başka cihazlar bulunabilmekte-dir.

Microsoft Kayıtlı Cihazlar Nasıl Kaldırılır?

İşte buna örnek olarak Xbox marka oyun cihazının sizin kişisel bilgisayarınız ile eşleşmesi verilebilir. Çünkü hem bilgisayarınız hem de bu oyun cihazı ikisi de Windows hesabını kullanmakta olduğundan bu tip şeylere sıkça rastlanmaktadır. Aynı şekilde eski kullandığınız ama artık sizin zilyetliğiniz de bulunmayan bilgisayarı da kayıtlı ve eşleşmiş cihazlar olmaktan çıkarmak isteyebilirsiniz.

Bu gibi durumlarda nasıl hareket etmek gerekecektir?

Microsoft da kayıtlı olan cihazların kaldırılması teknik olarak mümkün müdür, mümkün ise ne şekilde yol ve yöntemler izlemek sureti ile bu değişiklikler yapılabilir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için araştırarak bir araya getirdik. Dilerseniz hiç vakit kaybetmeden çözüm yollarımı inceleyelim.
Hesabınızda kayıtlı bulunan herhangi bir cihazı kaldırmak mümkündür. Ancak bunun belirli bir yöntem içerisinde yapılması gerekmektedir. İlk olarak bilgisayarınızdaki WEB tarayıcınızı açarak Microsoft hesabınıza giriş yapın. Microsoft hesabınızda oturum açtıktan sonra üstte yer alan menüden “Cihazlar” kısmına tıklayın, aşağıya doğru açılan bölümden de “Cihazlarınız” seçin kısmına giriş yapın. Bir sonraki aşamada, karşınıza gelecek olan sayfada Microsoft ile eşleşmiş bulunan tüm cihazlarınızı görüntüleme fırsatı elde etmiş olacaksınız. Bu eşleşmiş cihazlardan hangisini kaldırmak istiyor iseniz yapmanız gereken o cihazın sağında bulunan kutucuğu işaretlemek sureti ile kaldırma işlemine başlamış bulunacaksınız. Daha sonra karşınıza çıkan “Artık burada göremezsiniz” ikazına “Bu cihazı kaldırmaya hazırım” şeklinde cevap verip alttaki “Kaldır” butonuna basarak Microsoft da kayıtlı bulunan cihazı kaldırma işlemini bitirmiş olacaksınız.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir