Kategoriler
Nasıl yapılır

Google Play Store İngilizce den Türkçe’ye Nasıl Çevrilir

Google Play Store; Android kullanıcıları için vazgeçilmez bir alan. Uygulama indirme işlemleri ve mevcut uygulamaların güncellemeleri bu alandan yapılıyor. Bu nedenle en sık ziyaret edilen alan olarak da dikkat çekiyor.

Google Play Yeni Yüzüne Hazırlanıyor

Kendini geliştirmeye devam eden Google Play Store; arayüzü üzerinde birçok değişikliği yavaş yavaş gerçekleştiriyor. Uygulamada bulunan ve en çok ziyaret edilen; film, müzik ve kitap gibi kısımlar, eğlence isimli bir ana başlıkta toplandı. Yine bir değişiklik olarak uygulamanın alışılmış olan sembolü farklılaştırıldı. Arama yapmak için kullanılan kısım kaldırıldı ve uygulamanın yeni sembolü arama alanının yerine konuldu. Arama yapmak isteyen kullanıcılar, uygulama logosuna dokunup ardından arama yapabilecek. Diğer bir özellik olarak da sesli komut ile arama yapılabiliyor. Bu değişiklikler radikal gibi görünse de kısa süre içerisinde kullanıcıların alışması bekleniyor. Uygulamanın bu yeni arayüzü şuan beta aşamasında test ediliyor. Yakında güncellemeler ile herkesin telefonunda yerini alacak.

Google Play Store’u Türkçe’ye Çevirmek

Son gelen güncellemeler ile bazı kullanıcıların Google Play Store kısmı İngilizce olarak görüntülenmeye başladı. Bundan şikayet eden kullanıcılar, Play Store’u nasıl Türkçe’ye çevireceklerinin yollarını arıyorlar.
Türkçe’ye çevirmek için ilk adımda telefonda Ayarlar bölümüne giriş yapmak gerekiyor. Bu kısımda Uygulamalar kısmına girilir ve bu alanda Google Play Store bulunur. Google Play Store seçildiği anda Devre Dışı Bırak ve Durdurmaya Zorla seçenekleri ortaya çıkar. Ekranın sağ üst bölümünde 3 nokta ikonu görülecektir. Bu ikon seçilir ve Güncellemeleri Kaldır yazısı görülür. Bu yazıya tıklanır ve telefon, bu uygulamayı fabrika sürümü ile değiştirmek mi istediğinizi sorgular. Son uyarı bu şekilde yapılır ve ardından Tamam botunonuna tıklayarak onay verilmelidir.
Bu işlemlerin ardından, Google Play eskiden olduğu gibi Türkçe olarak çalışmaya başlayacaktır.

 

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir