Kategoriler
Nasıl yapılır

Elektronik Cihaz Temizliği

Elektronik Cihaz Temizliği aslında dikkatlerimizden kaçan hijyenik bir konudur.. Hayatımızın merkezinde olan bu cihazlar evimizde çalışma ofisimizde ile sürekli olarak hep haşır neşir durumdayız.

Dikkate almadığımız bu temizlik konusu aslında oldukça önem arz etmektedir. Dolayısı ile temizlik hususunda da bizlerin mümkün olduğunca dikkatli olmamız gerekmektedir. Yapılan istatistiklerde bu elektronik cihazların başında en çok mikrobu barındıran cihaz bilgisayar mause‘u başı çekmekte. Masamızı bilgisayarımızı temizlerken mause küçük olduğu için bir kenara bırakıp geri kalan kısmını siliyoruz. Fakat gerçek mikrop yuvasını arka plan da bırakıyoruz. O yüzden kümülatif temizlik şarttır. Mauselerdeki mikrop tuvalet klozetleri kadar mikrop barındırmaktadır.

Bu temizlik konusunda nasıl yapılır, sorusuna ise şöyle cevap verelim. Öncelikle temizliğe başlamadan önce tüm elektronik cihazınızın elektrik kesintisini sağlamanız gerekmektedir. Elektrik kesintisinden emin olduktan sonra en etkili yol ise etil alkol ile micro fiber bez ile durulama yöntemidir. Cihazınızı etil alkol ile temizlerken aşırı sıkmaktan kaçınmanızdır. Çünkü aşırı sıktığınız etil alkol cihazın herhangi bir kısmına sızma yapabilir bu da cihazın kısa zaman sonra bozulmasına sebep olabilir. Sizde işe başlamadan önce günlük beş dakikanızı ayırarak bu mikroplardan kurtulabilirsiniz.

Siz elektronik cihazlarınızı temizliyor musunuz? Bu temizliği nasıl yapıyorsunuz?

THN – teknolojihaberim.net 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir