Kategoriler
Nasıl yapılır

Dizüstü Bilgisayar Ses Performansı Nasıl Arttırılır?

Ses sistemleri muhteşem bir duyum ve konsantre sağladığında profesyonel deneyimler yaşatmaktadır. Dizüstü bilgisayarlar için geliştirilen ses sistemleri de teknoloji ile paralel olarak piyasada ciddi bir paya sahip.

Ses kalitesini arttırmanın püf noktaları

Her bilgisayar için ses sürücüleri ve sistemi tanımlanmış olsa da yüksek verimli ses almak ya da dizüstü bilgisayar ses kalitesini arttırmak gerekebiliyor. Özellikle film izlerken ve oyun oynarken ses duyumu muhteşem konfor sunmalıdır.

Dizüstü bilgisayar ses performansı için ilk bakmamız gereken yerler; oyun oynuyorsak oyun ses ayarları, bilgisayardan film izliyorsak ya da müzik dinliyorsak kullandığımız programın ses ayarları olmalıdır. Birçok program kendi içerisinde yüksek kalite sunabilmek için ayarlar sunar. Eğer ses sisteminin düşük ses kalitesinden şikayetçiyseniz örneğin VLC Player adlı video oynatma programı daha yüksek seviyelere çıkan ses sunar.

Dizüstü bilgisayarda ses sisteminin yer aldığı alt kısım zamanla toz ile dolabilir. Manuel ses sistemi temizliği kapsamında bu kısımlarla özellikle ilgilenmek gerekiyor. Gözle görülmese de bilgisayarınızın iç kısımları az bile olsa tozlarla dolar, buna karşılık bilgisayarın yan giriş kısımları birçok tozun içe girişine izin vermez. Bu yüzden bu yan kısımlarda ve panellerde toz birikirse kürdan yardımıyla çıkarın. Ayrıca garanti süresi dolan dizüstü bilgisayarlarınızın içini açı saç kurutma makinesi yardımıyla tozlardan arındırmayı da deneyebilirsiniz.

Entegre ses sistemleri sayesinde mevcut seslerin daha yükseğe çıkarılması da mümkün. Hem yüksek kalite ses hem de pürüzsüz ses anlamına gelen bu entegre ses sistemleri, “ses bombası” “mini hoparlör” “taşınabilir hoparlör” gibi isimlerle satışa sunuluyor. Kaliteli ve iyi bir hoparlör satın alıp ses zevkini doruğa çıkarabilirsiniz. Kulaklık ile dizüstü ses performansını arttırmak için ise şüphesiz marka ve sağlam bir kulaklık temin etmeniz gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir